Зашто избјеглице напуштају своје куће?

Фотографија дечака који је пронађен мртав на плажи у турском летовалишту Бодрум изазвала је тугу и бес широм света, али било је и оних који су бездушно тврдили да је требало да мигранти остану у својим домовима и да су сами криви за трагедију.

Свијет 05.09.2015 | 14:00
Зашто избјеглице напуштају своје куће?

Ево зашто нису могли да остану у својим домовима.

Сви ви који се из удобних фотеља ваших домова или канцеларија питате зашто Сиријци и други мигранти нису остали код куће, већ илегално, без виза, а понекад чак и (замислите) без пасоша, покушавају да отпутују што даље, и душебрижно журите да их осудите и да окачите неку малициозну поруку по вашим фејсбук профилима, типа: "Пустите их да умру", погледајте од чега они беже и реците искрено- Да ли би ви остали?

Само један поглед на ове слике је довољан да чак и најгласнији противници најезде миграната у Европу схвате зашто нису имали избора:

Извор: Србија данас

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Француз

05.09.2015 12:55

И због тога морају пјеске до Европе ??? Јел ??? Рат постоји од памтивјека ..такве слике смо видили и код нас ... доста манипулацији ... Црвени крст и Црвени полу мјесец и УН су дузни да подигну кампове у земљама у окрузењу а не да се врси инвазија Европе ... !! Наси це унуци за све ово платити.

ОДГОВОРИТЕ