Zašto izbjeglice napuštaju svoje kuće?

Fotografija dečaka koji je pronađen mrtav na plaži u turskom letovalištu Bodrum izazvala je tugu i bes širom sveta, ali bilo je i onih koji su bezdušno tvrdili da je trebalo da migranti ostanu u svojim domovima i da su sami krivi za tragediju.

Svijet 05.09.2015 | 14:00
Zašto izbjeglice napuštaju svoje kuće?

Evo zašto nisu mogli da ostanu u svojim domovima.

Svi vi koji se iz udobnih fotelja vaših domova ili kancelarija pitate zašto Sirijci i drugi migranti nisu ostali kod kuće, već ilegalno, bez viza, a ponekad čak i (zamislite) bez pasoša, pokušavaju da otputuju što dalje, i dušebrižno žurite da ih osudite i da okačite neku malicioznu poruku po vašim fejsbuk profilima, tipa: "Pustite ih da umru", pogledajte od čega oni beže i recite iskreno- Da li bi vi ostali?

Samo jedan pogled na ove slike je dovoljan da čak i najglasniji protivnici najezde migranata u Evropu shvate zašto nisu imali izbora:

Izvor: Srbija danas

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Francuz

05.09.2015 12:55

I zbog toga moraju pjeske do Evrope ??? Jel ??? Rat postoji od pamtivjeka ..takve slike smo vidili i kod nas ... dosta manipulaciji ... Crveni krst i Crveni polu mjesec i UN su duzni da podignu kampove u zemljama u okruzenju a ne da se vrsi invazija Evrope ... !! Nasi ce unuci za sve ovo platiti.

ODGOVORITE