Мјестимично влажни коловози у БиХ

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично влажни, а у котлинама и дуж ријечних токова понегдје је смањена видљивост због магле.

Босна и Херцеговина 05.09.2015 | 11:00
Мјестимично влажни коловози у БиХ

Једном коловозном траком од 7.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија на дионици магистралног правца ентитетска граница /Отока/-Нови Град један, на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, гдје је у току реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже, као и на магистралном путу у близини граничног прелаза Рача због реконструкције савског насипа.

Због изградње обилазнице и на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Бочац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова на дионици магистралног пута Угљевичка Обријеж-Стари Угљевик и на регионалном правцу Угљевик-Главичице у Угљевику, саобраћај се одвија успорено, уз повремене обуставе.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, због чега су активне обуставе саобраћаја више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила дужа од осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи-Прњавор.

У току је изградња саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Добој, дионица Горња Вијака два - Разбој, у мјесту Драгаловци. Режим потпуне обуставе саобраћаја траје највише 45 минута, а биће активан у периодима смањеног интензитета саобраћаја.

Због радова на санацији дилатационих направа на два моста на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер, саобраћај се и овога јутра у дужини од четири километра одвија двосмјерно, десном коловозном траком.

Поводом одржавања "Рели Јахорина 2015" данас и сутра биће измијењен режим саобраћаја у Сарајеву, у улицама Радићева, Вилсоново шеталиште и Фрање Рачког, као и на регионалним путевима Сарајево-Враца-Требевић-Јахорина и Дарива-Хреша.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Коментари / 0

Оставите коментар