Анализа: Србија плаче за њима!

Најбољи тим састављен од играча који су напустили Суперлигу! Био би то тим кадар да се умеша у борбу за титулу, па врло могуће и да је освоји!

Фудбал 05.09.2015 | 12:45
Анализа: Србија плаче за њима!

Енглези броје колико је ко новца потрошио, Шпанци цене да ли ће пехар завршити у Мадриду или Барселони и да ли ће у Лигу шампиона Атлетико, Валенсија, Севиља или Виљареал, Немци и Италијани се питају да ли ће неко моћи да стане на пут Бајерну, односно Јувентусу, слична прича и у Француској са Пари Сен Жерменом, а ми у Србији... Па ми можемо само да се надамо да ће нас неки нови клинци оставити без даха, да ће ови странци – за разлику од већине њихових претходника – заиста бити они који доносе превагу. И можемо да лијемо сузе јер смо и ове сезоне остали без играча који су лане били понајбољи у овој нашој сиромашној Суперлиги.

Патрик Езе Фрајдеј је, рецимо, био најбољи стрелац, Предраг Рајковић несумњиво најбољи голман, отишли су нам и многи други златни Орлићи са Новог Зеланда (Вања Милинковић Савић, Срђан Бабић, Немања Антонов, Милан Гајић, Саша Здјелар, Мијат Гаћиновић) те садашњи или бивши млади репрезентативци Дејан Дражић, Никола Стојиљковић, Вукан Савићевић, Александар Ковачевић), те неки мање или више искуснији играчи попут Дарка Лазовића, Николе Дринчића, Рајка Брежанчића, Бранислава Милошевића, Бранка Илића...

Љубитељи фудбала у Србији неке су волели више, неке мање, међутим не можемо да се отмемо утиску да би од оних који су нас напустили могао да се састави тим који би био озбиљан кандидат за титулу.

Уосталом, погледајте и сами. На голу Рајковић, у последњој линији Владимир Родић, бивши фудбалер Рада који ће ове сезоне са Малмеом играти Лигу шампиона, па Бранко Илић, Срђан Бабић и Владимир Волков, у вези Никола Дринчић, Саша Здјелар, Дарко Лазовић и Мијат Гаћиновић, а у самом шпицу Стојиљковић и Фрајдеј.

Ко год би био тренер био би на слатким мукама, јер би шансу са клупе чекали Милан Лукач, Милинковић Савић, Милан Борјан или Борис Радуновић кад су голмани у питању, те Немања Антонов, Рајко Брежанчић, Милан Гајић, Бранислав Милошевић, Александар Ковачевић, Вукан Савићевић, па и Дејан Дражић, Раде Крунић, Немања Којић.

Навикли смо да гледамо како нам најбољи одлазе. Али није нам свеједно. Ретко би која лига могла да трпи оволики одлив талената. Из године у годину, из прелазног рока у прелазни рок. А дугови све већи?

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Растко

03.09.2015 11:16

Каква бисер анализа. Већи сам Србин од свих вас о зато моја порука: Напред србство свеколико

ОДГОВОРИТЕ