Analiza: Srbija plače za njima!

Najbolji tim sastavljen od igrača koji su napustili Superligu! Bio bi to tim kadar da se umeša u borbu za titulu, pa vrlo moguće i da je osvoji!

Fudbal 05.09.2015 | 12:45
Analiza: Srbija plače za njima!

Englezi broje koliko je ko novca potrošio, Španci cene da li će pehar završiti u Madridu ili Barseloni i da li će u Ligu šampiona Atletiko, Valensija, Sevilja ili Viljareal, Nemci i Italijani se pitaju da li će neko moći da stane na put Bajernu, odnosno Juventusu, slična priča i u Francuskoj sa Pari Sen Žermenom, a mi u Srbiji... Pa mi možemo samo da se nadamo da će nas neki novi klinci ostaviti bez daha, da će ovi stranci – za razliku od većine njihovih prethodnika – zaista biti oni koji donose prevagu. I možemo da lijemo suze jer smo i ove sezone ostali bez igrača koji su lane bili ponajbolji u ovoj našoj siromašnoj Superligi.

Patrik Eze Frajdej je, recimo, bio najbolji strelac, Predrag Rajković nesumnjivo najbolji golman, otišli su nam i mnogi drugi zlatni Orlići sa Novog Zelanda (Vanja Milinković Savić, Srđan Babić, Nemanja Antonov, Milan Gajić, Saša Zdjelar, Mijat Gaćinović) te sadašnji ili bivši mladi reprezentativci Dejan Dražić, Nikola Stojiljković, Vukan Savićević, Aleksandar Kovačević), te neki manje ili više iskusniji igrači poput Darka Lazovića, Nikole Drinčića, Rajka Brežančića, Branislava Miloševića, Branka Ilića...

Ljubitelji fudbala u Srbiji neke su voleli više, neke manje, međutim ne možemo da se otmemo utisku da bi od onih koji su nas napustili mogao da se sastavi tim koji bi bio ozbiljan kandidat za titulu.

Uostalom, pogledajte i sami. Na golu Rajković, u poslednjoj liniji Vladimir Rodić, bivši fudbaler Rada koji će ove sezone sa Malmeom igrati Ligu šampiona, pa Branko Ilić, Srđan Babić i Vladimir Volkov, u vezi Nikola Drinčić, Saša Zdjelar, Darko Lazović i Mijat Gaćinović, a u samom špicu Stojiljković i Frajdej.

Ko god bi bio trener bio bi na slatkim mukama, jer bi šansu sa klupe čekali Milan Lukač, Milinković Savić, Milan Borjan ili Boris Radunović kad su golmani u pitanju, te Nemanja Antonov, Rajko Brežančić, Milan Gajić, Branislav Milošević, Aleksandar Kovačević, Vukan Savićević, pa i Dejan Dražić, Rade Krunić, Nemanja Kojić.

Navikli smo da gledamo kako nam najbolji odlaze. Ali nije nam svejedno. Retko bi koja liga mogla da trpi ovoliki odliv talenata. Iz godine u godinu, iz prelaznog roka u prelazni rok. A dugovi sve veći?

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rastko

03.09.2015 11:16

Kakva biser analiza. Veći sam Srbin od svih vas o zato moja poruka: Napred srbstvo svekoliko

ODGOVORITE