Ђилас: Не бих волео да сам у Салетовој кожи, али бих волео ако освоји злато!

- Не могу ни да замислим колико је било Салету тешко да “прецрта” два имена. Не бих волео да сам у његовој кожи, али зато бих после финала кад освоји злато - рекао је Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије.

Кошарка 06.09.2015 | 10:45
Ђилас: Не бих волео да сам у Салетовој кожи, али бих волео ако освоји злато!

Први човек српске кошарке апсолутно је подржао одлуку селектора да се двојици прекобројних захвали пред пут на Европско првенство.

- Сви до једног заслужили су да се нађу на Европском првенству. На Ђорђевићу је био заиста тежак, незахвалан посао. Ипак, треба одредити 12 играча који ће на шампионату најбоље деловати као тим - истиче Ђилас за "Блиц".

Брига број један, свима нама је повреда Богдана Богдановића.

- Такве ситуације су саставни део спорта, чврсто верујем да ће све бити у реду. Остали смо и без најбољег центра Европе, али идемо даље, верујем да ће сви они који буду у Берлину искористити указану шансу.

Пред “орловима” је велики изазов, поново су у групи “смрти”.

- Пратим кошарку деценијама и тврдим, ово се никад није десило! Група је заиста тешка, невероватна. То значи да ћемо морати да будемо у форми од првог меча, а не да је дижемо током првенства. И у Шпанији смо имали индентичан сценарио па је на крају добро испало, али овога пута бих више волео да смо у групи са Француском, а да нам противници уместо Италије, Турске и Немачке буду Израел, БиХ и Пољска.

Ђилас пред почетак шампионата има само једну жељу.

- Пласман на Олимпијске игре. То нам је приоритет, циљ. Ми на том такмичењу нисмо учествовали од 2004, а као Србија никада нисмо били. На нама је да покушамо да одемо на Игре директно, ако не успемо онда бар преко квалификационог турнира. Јесте медаља на Европском првенству велика ствар, али ја лично ово третирам као квалификациони турнир за Олимпијске игре.

Даме су историјским успехом, када су постале европске шампионке, извадиле карту за Рио.

- То сам и рекао свим момцима, ако не узмемо злато “зезаћемо” их наредне две године, па нека виде шта им се више исплати.

За крај, Ђилас је позвао све навијаче да се, уколико су наравно у могућности, упуте ка Берлину и подрже наш тим.

- Знам да је један део људи већ набавио карте, исто тако и да се већи део касно сетио, али шта је ту је, такви смо ми Срби. Верујем да ће бити довољно људи да нас подржи, свакако више него што је то био случај прошле године у Шпанији. У суштини, продаја улазница нема никакве везе са нашим савезом, нажалост. Све је у рукама организатора, а карте се продају и преко интернета. После ће у Лилу бити лакше, ипак је стадион у питању, 27 хиљада карата је у оптицају. Ко дође, много нам значи, јер играмо реално са две домаће екипе, Немачком и Турском - закључио је Ђилас.

Иако је пажња јавности усмерена на коначан списак селектора, Ђилас се још једном осврнуо и на неиграње Бобана Марјановића.

- То је срамотна и бахата одлука! Али, сила Бога не моли. Из његовог клуба су тражили да се покрије Бобијево осигурање за играње на Евробаскету, што смо решили, а онда су изашли са новим захтевом, да се за њега гарантује за целу сезону која траје девет месеци. То је већ немогуће. Надам се да Боби неће због тога испаштати, а ми га чекамо за Олимпијске игре. Верујте, док сам им слао писмо, више пута сам се угризао за језик и држао једну руку иза леђа. И сад се најежим када помислим на то. Мени је страшно то што се неком забрањује да игра за своју земљу.

Коментари / 0

Оставите коментар