Ђилас: Хтјели смо да платимо осигурање за Бобија!

Председник КСС Драган Ђилас рекао је за РТС да су Сан Антонио Спарси одбили предлог да владајуће тело српске кошарке плати осигурање за Бобана Марјановића.

Кошарка 05.09.2015 | 10:00
Ђилас: Хтјели смо да платимо осигурање за Бобија!

Марјановић је почео припреме са репрезентацијом Србије, али су му Спарси забранили да игра на Евробаскету због отока на стопалу.

Тексашани су почетком августа послали званичан допис Кошаркашком савезу у којем се Марјановићу изричито забрањује наступ на Евробаскету, али је Ђилас још тада најавио да ће бити предузети још неки кораци да би се Спарси убедили да пусте Бобија.

На питање да ли је после размењених мејлова било још неких контаката са Сан Антонијом поводом Бобијевог случаја, председник Ђилас је одговорио потврдно:

“Јесте, било је. Ми смо дошли до тога да смо чак успели да нађемо осигуравајућу компанију која би осигурала Бобија од повреде на Европском првенству, али су онда људи из Сан Антонија изашли са захтевом да период осигурања буде девет месеци, односно цела сезона. То нико нормалан не би радио, па нисмо хтели ни ми. Мени је веома жао што Марјановић сада није са нама, али се надам да ће бити ту за следеће акције. Заиста не могу да схватим да неко неком брани да игра за своју земљу”.

Европско првенство биће одржано од 5. до 20. септембра у Француској, Немачкој, Хрватској и Летонији. Репрезентација Србије ће се наћи у групи Б, у Берлину, са Немачком, Шпанијом, Турском, Италијом и Исландом. Први меч изабранике Александра Ђорђевића очекује у суботу од 18 часова, када играју са Шпанцима.

Коментари / 0

Оставите коментар