Đilas: Htjeli smo da platimo osiguranje za Bobija!

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je za RTS da su San Antonio Sparsi odbili predlog da vladajuće telo srpske košarke plati osiguranje za Bobana Marjanovića.

Košarka 05.09.2015 | 10:00
Đilas: Htjeli smo da platimo osiguranje za Bobija!

Marjanović je počeo pripreme sa reprezentacijom Srbije, ali su mu Sparsi zabranili da igra na Evrobasketu zbog otoka na stopalu.

Teksašani su početkom avgusta poslali zvaničan dopis Košarkaškom savezu u kojem se Marjanoviću izričito zabranjuje nastup na Evrobasketu, ali je Đilas još tada najavio da će biti preduzeti još neki koraci da bi se Sparsi ubedili da puste Bobija.

Na pitanje da li je posle razmenjenih mejlova bilo još nekih kontakata sa San Antonijom povodom Bobijevog slučaja, predsednik Đilas je odgovorio potvrdno:

“Jeste, bilo je. Mi smo došli do toga da smo čak uspeli da nađemo osiguravajuću kompaniju koja bi osigurala Bobija od povrede na Evropskom prvenstvu, ali su onda ljudi iz San Antonija izašli sa zahtevom da period osiguranja bude devet meseci, odnosno cela sezona. To niko normalan ne bi radio, pa nismo hteli ni mi. Meni je veoma žao što Marjanović sada nije sa nama, ali se nadam da će biti tu za sledeće akcije. Zaista ne mogu da shvatim da neko nekom brani da igra za svoju zemlju”.

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra u Francuskoj, Nemačkoj, Hrvatskoj i Letoniji. Reprezentacija Srbije će se naći u grupi B, u Berlinu, sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom. Prvi meč izabranike Aleksandra Đorđevića očekuje u subotu od 18 časova, kada igraju sa Špancima.

Komentari / 0

Ostavite komentar