Шамац: Водоторањ кошта 2,9 милиона

Ових дана на изворишту у Шамцу почела изградња водоторња, који ће се водом напајати из три реновирана бунара са изворишта, чиме ће се у значајној мери побољшати снабдевање питком водом Шамца.

Република Српска 02.09.2015 | 10:44
Шамац: Водоторањ кошта 2,9 милиона

У склопу пројекта "Реконструкција и проширење водоводног система општине Шамац", почела је изградња водоторња на изворишту у Шамцу. Радови теку по плану и за само неколико дана изградња темељне конструкције водоторња је у завршној фази. Пројектовани водоторањ је запремине 500 кубика, са висином воденог стуба од 35 метара и укупном висином од 44 метра.

- Водоторањ ће се водом напајати из три реновирана бунара са изворишта, чиме ће се у значајној мери побољшати снабдевање питком водом Шамца. Такође је планирано водоснабдевање приградских насеља Писара, Шкарића, Горње и Доње Црквине, где се већ гради нови водоводни систем.Завршетак радова планиран је крајем ове године - рекао нам је Милан Симић, координатор тима за имплементацију пројекта.

Укупна вредност пројекта је 2,9 милиона марака која су обезбеђена као кредит преко Европске инвестиционе банке и путем Сиде, шведске агенције за развој.

Становници Горње Црквине, Доње Црквине, Шкарића и Писара од прошлогодишње поплаве немају воду за пиће, јер је дошло до загађења артершких бунара. Са нестрпљењем чекају решење проблема.

- Радови су почели и на иградњи нове водоводне мреже. У првој фази радиће се на замени дотрајалих цеви у Улици цара Душана и техничкој припреми за полагање цевовода у Писарима. Осим тога наши корисници ће добити квалитетније услове за живот, добиће још боље и квалитетније снабдевање водом. Имаћемо смањење губитке на мрежи - рекао је Стево Товирац, директор КП "Водовод и канализација" из Шамца.

(Вечерње новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац РС

02.09.2015 09:27

све те људе добро познајем који су укљуцени у те радове и гарантујем да це украст двадесет посто новца од тог пројекта као сто су покрали хуманитарну помоц од поплава

ОДГОВОРИТЕ