Šamac: Vodotoranj košta 2,9 miliona

Ovih dana na izvorištu u Šamcu počela izgradnja vodotornja, koji će se vodom napajati iz tri renovirana bunara sa izvorišta, čime će se u značajnoj meri poboljšati snabdevanje pitkom vodom Šamca.

Republika Srpska 02.09.2015 | 10:44
Šamac: Vodotoranj košta 2,9 miliona

U sklopu projekta "Rekonstrukcija i proširenje vodovodnog sistema opštine Šamac", počela je izgradnja vodotornja na izvorištu u Šamcu. Radovi teku po planu i za samo nekoliko dana izgradnja temeljne konstrukcije vodotornja je u završnoj fazi. Projektovani vodotoranj je zapremine 500 kubika, sa visinom vodenog stuba od 35 metara i ukupnom visinom od 44 metra.

- Vodotoranj će se vodom napajati iz tri renovirana bunara sa izvorišta, čime će se u značajnoj meri poboljšati snabdevanje pitkom vodom Šamca. Takođe je planirano vodosnabdevanje prigradskih naselja Pisara, Škarića, Gornje i Donje Crkvine, gde se već gradi novi vodovodni sistem.Završetak radova planiran je krajem ove godine - rekao nam je Milan Simić, koordinator tima za implementaciju projekta.

Ukupna vrednost projekta je 2,9 miliona maraka koja su obezbeđena kao kredit preko Evropske investicione banke i putem Side, švedske agencije za razvoj.

Stanovnici Gornje Crkvine, Donje Crkvine, Škarića i Pisara od prošlogodišnje poplave nemaju vodu za piće, jer je došlo do zagađenja arterških bunara. Sa nestrpljenjem čekaju rešenje problema.

- Radovi su počeli i na igradnji nove vodovodne mreže. U prvoj fazi radiće se na zameni dotrajalih cevi u Ulici cara Dušana i tehničkoj pripremi za polaganje cevovoda u Pisarima. Osim toga naši korisnici će dobiti kvalitetnije uslove za život, dobiće još bolje i kvalitetnije snabdevanje vodom. Imaćemo smanjenje gubitke na mreži - rekao je Stevo Tovirac, direktor KP "Vodovod i kanalizacija" iz Šamca.

(Večernje novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac RS

02.09.2015 09:27

sve te ljude dobro poznajem koji su ukljuceni u te radove i garantujem da ce ukrast dvadeset posto novca od tog projekta kao sto su pokrali humanitarnu pomoc od poplava

ODGOVORITE