Не постоји сагласности о Закону о раду

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић казала је јуче да се реформски закони доносе у сагласности са социјалним партнерима и да до сада није било већих проблема осим у случају новог Закона о раду.

Република Српска 02.09.2015 | 10:56
Не постоји сагласности о Закону о раду

- Наравно да нема сагласности социјалних партнера о сваком појединачном питању.

Када је ријеч о Закону о раду нема никакве сагласности социјалних партнера, чак ни у тој мјери да кажу идемо заједно да сједнемо и радимо и да видимо шта треба или не треба да мијењамо. Због тога није урађена чак ни анализа - казала је Цвијановићева наводећи да у вези са другим законским рјешењима постоји већа сагласност са социјалним партнерима.

Директор Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Аћић очекује да ће у наредна два до три мјесеца бити усвојен нови Закон о раду.

- Очекујемо радни текст новог Закона о раду на којем ће се заједно са социјалним партнерима радити у наредном периоду - казао је Аћић.

Цвијановићева је нагласила да нема потребе да пословни субјекти из Републике Српске пребацују пословање у ФБиХ с обзиром на то да су законска рјешења доношена у сагласности са пословном заједницом која у том процесу учествује кроз владине одборе за реформу привредног система и реформу јавног сектора.

Говорећи о сету реформских мјера које је утврдила Влада Републике Српске, Аћић је оцијенио да у сфери пореских закона има позитивних законских рјешења који ће имати ефекат на пословну заједницу.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ми сами

02.09.2015 09:43

Ајде ти цути....ста ти знас о било цему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

02.09.2015 10:12

БИЛА ЈЕДНОМ ЈЕДНА ПЛАВУША ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xцx

02.09.2015 10:46

З Зика, изведи на пасу бика, а то сто писес, лоса о теби слика.

Name

ЖИКА Ж

02.09.2015 12:26

БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН БИК, И ЗВАО СЕ РУДОЊА!!!!!!!????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

x xx

02.09.2015 14:11

Те била плавуса, те сад био бик, какав ти је то трик? Јеси мудоња а зовес га Рудоња.