Ne postoji saglasnosti o Zakonu o radu

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je juče da se reformski zakoni donose u saglasnosti sa socijalnim partnerima i da do sada nije bilo većih problema osim u slučaju novog Zakona o radu.

Republika Srpska 02.09.2015 | 10:56
Ne postoji saglasnosti o Zakonu o radu

- Naravno da nema saglasnosti socijalnih partnera o svakom pojedinačnom pitanju.

Kada je riječ o Zakonu o radu nema nikakve saglasnosti socijalnih partnera, čak ni u toj mjeri da kažu idemo zajedno da sjednemo i radimo i da vidimo šta treba ili ne treba da mijenjamo. Zbog toga nije urađena čak ni analiza - kazala je Cvijanovićeva navodeći da u vezi sa drugim zakonskim rješenjima postoji veća saglasnost sa socijalnim partnerima.

Direktor Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Aćić očekuje da će u naredna dva do tri mjeseca biti usvojen novi Zakon o radu.

- Očekujemo radni tekst novog Zakona o radu na kojem će se zajedno sa socijalnim partnerima raditi u narednom periodu - kazao je Aćić.

Cvijanovićeva je naglasila da nema potrebe da poslovni subjekti iz Republike Srpske prebacuju poslovanje u FBiH s obzirom na to da su zakonska rješenja donošena u saglasnosti sa poslovnom zajednicom koja u tom procesu učestvuje kroz vladine odbore za reformu privrednog sistema i reformu javnog sektora.

Govoreći o setu reformskih mjera koje je utvrdila Vlada Republike Srpske, Aćić je ocijenio da u sferi poreskih zakona ima pozitivnih zakonskih rješenja koji će imati efekat na poslovnu zajednicu.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mi sami

02.09.2015 09:43

Ajde ti cuti....sta ti znas o bilo cemu.

ODGOVORITE
Name

ЖИКА Ж

02.09.2015 10:12

БИЛА ЈЕДНОМ ЈЕДНА ПЛАВУША ??????????????!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

xcx

02.09.2015 10:46

Z Zika, izvedi na pasu bika, a to sto pises, losa o tebi slika.

Name

ЖИКА Ж

02.09.2015 12:26

БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН БИК, И ЗВАО СЕ РУДОЊА!!!!!!!????????

ODGOVORITE
Name

x xx

02.09.2015 14:11

Te bila plavusa, te sad bio bik, kakav ti je to trik? Jesi mudonja a zoves ga Rudonja.