Надал: Федерер је фантастичан и без тог ритерна!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да не верује да ће Швајцарац Роџер Федерер користити невероватан ритерн који је употребио у дуелу са Новаком Ђоковићем.

Тенис 03.09.2015 | 08:45
Надал: Федерер је фантастичан и без тог ритерна!

Федерер је протеклог викенда победио Ђоковића у финалу Мастерса у Синсинатију, а тај дуел је обележио и један ритерн са ивице терена, као и његови различити ударци на другом сервису ривала.

“Одгледао сам неколико поена са Федерерових мечева. Одлично ‘осећа’ лоптицу, био је брз, играо је како жели да игра и сигурно је један од фаворите. Али, не знам да ли му тај ритерн функционише. Он је фантастичан и без њега, мислим да је то превише. Не верујем да може стално да га користи, неколико пута можда, али сигурно не често”, рекао је Надал.

Надал ове сезоне не игра ни изблиза као у својим најбољим данима, а иако резултати не говоре да је све бољи, он сматра да јесте.

“Моје самопоуздање је добро. Мислим да играм боље него што резултати на последњих неколико турнира показују. Радио сам све како треба. Изгубио сам тежак меч од Фелисијана Лопеса у четвртфиналу Синсинатија који је требало да добијем. Али, увек је иста ситуација – када изгубите, покушавате да нађете ритам и додатно самопоуздање које вам доноси превагу и чини да ваши ривали не могу да вас победе, а то није лако”, нагласио је Надал.

Тренутно осми тенисер света истакао је да је тренутно баш у том процесу и да је свестан да игра све боље, али да се не сматра једним од фаворита пред УС Опен.

“Осећам се добро, добро ударам лоптицу. Када турнир почне, све може да се деси. Лагао бих када бих рекао да се осећам 100 одсто спремно да освојим УС Опен после досадашњег дела сезоне. Не желим то да кажем”, истакао је Надал.

За сада, Шпанац обећава да ће дати све од себе у Њујорку, посебно због чињенице да је прошле године због повреде руке пропустио последњи Грен слем сезоне.

“Генерално, осећам се боље него током већег дела ове сезоне. Не знам да ли је то довољно, али ћу наставити да радим целе недеље до почетка турнира и уживати у чињеници да сам опет овде. Прошле године нисам имао ту срећу. По питању самог тениса и моје менталне спремности, мислим да сам ближи него што сам био до сада ове сезоне”, рекао је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар