Nadal: Federer je fantastičan i bez tog riterna!

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da ne veruje da će Švajcarac Rodžer Federer koristiti neverovatan ritern koji je upotrebio u duelu sa Novakom Đokovićem.

Tenis 03.09.2015 | 08:45
Nadal: Federer je fantastičan i bez tog riterna!

Federer je proteklog vikenda pobedio Đokovića u finalu Mastersa u Sinsinatiju, a taj duel je obeležio i jedan ritern sa ivice terena, kao i njegovi različiti udarci na drugom servisu rivala.

“Odgledao sam nekoliko poena sa Federerovih mečeva. Odlično ‘oseća’ lopticu, bio je brz, igrao je kako želi da igra i sigurno je jedan od favorite. Ali, ne znam da li mu taj ritern funkcioniše. On je fantastičan i bez njega, mislim da je to previše. Ne verujem da može stalno da ga koristi, nekoliko puta možda, ali sigurno ne često”, rekao je Nadal.

Nadal ove sezone ne igra ni izbliza kao u svojim najboljim danima, a iako rezultati ne govore da je sve bolji, on smatra da jeste.

“Moje samopouzdanje je dobro. Mislim da igram bolje nego što rezultati na poslednjih nekoliko turnira pokazuju. Radio sam sve kako treba. Izgubio sam težak meč od Felisijana Lopesa u četvrtfinalu Sinsinatija koji je trebalo da dobijem. Ali, uvek je ista situacija – kada izgubite, pokušavate da nađete ritam i dodatno samopouzdanje koje vam donosi prevagu i čini da vaši rivali ne mogu da vas pobede, a to nije lako”, naglasio je Nadal.

Trenutno osmi teniser sveta istakao je da je trenutno baš u tom procesu i da je svestan da igra sve bolje, ali da se ne smatra jednim od favorita pred US Open.

“Osećam se dobro, dobro udaram lopticu. Kada turnir počne, sve može da se desi. Lagao bih kada bih rekao da se osećam 100 odsto spremno da osvojim US Open posle dosadašnjeg dela sezone. Ne želim to da kažem”, istakao je Nadal.

Za sada, Španac obećava da će dati sve od sebe u Njujorku, posebno zbog činjenice da je prošle godine zbog povrede ruke propustio poslednji Gren slem sezone.

“Generalno, osećam se bolje nego tokom većeg dela ove sezone. Ne znam da li je to dovoljno, ali ću nastaviti da radim cele nedelje do početka turnira i uživati u činjenici da sam opet ovde. Prošle godine nisam imao tu sreću. Po pitanju samog tenisa i moje mentalne spremnosti, mislim da sam bliži nego što sam bio do sada ove sezone”, rekao je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar