СП - видео: Јамајчани набили комплекс Америма!

Јамајка је потпуно преузела примат у спринтерским дисцплинама у атлетици. Ново злато у женској штафети 4x400 метара. Погледајте узбудљив финиш! Американцима злато у мушкој штафети 4x400 метара.

Остали спортови 30.08.2015 | 20:20
СП - видео: Јамајчани набили комплекс Америма!

Невероватни су Јамајчани! И жене и мушкарци!

Ново злато за Јамајку на Светском првенству у Пекингу донела је женска штафета на 4x400 метара у сјајној завршници, која је одлучена у последњих десетак метара.

Изашле су Американке пуне самопоуздања, попут "Чарлијевих анђела", али су Јамајчанке поново донеле славље својој земљи.

Имале су предност после две штафете, да би у трећој, сјајна Феликс успела да направи преокрет и донесе Американкама солидно вођство.

Али, у последњој измени, упорна Ноулен Вилијамс-Милс је феноменално финиширала и претекла Франсину Мекорори за ново злато за Јамајку у спринтерским дицсиплинама! Време 3:19.13. Бронзана медаља припала је штафети Велике Британије.

Погледајте финиш!

Американци су, међутим, успели да освоје злато у мушкој штафети на 4x400 метара, али опет су Јамајчани "закували".

Главна борба за златну медаљу до последње измене водила се између САД и Тринидада и Тобага, али онда је Јамајчанин Џевон Френсис, који је заостајао добрих 15-ак метара кренуо у луди спринт. Није издржао до краја...

Искусни Лешон Мерит је чувао снагу и у финишу донео Американцима злато, Тринидад и Тобаго освојио је сребрну медаљу, а штафети Велике Британије припала је бронзана медаља, за прса испред Јамајке.

Јамајка је у суботу узела обе златне медаље у штафетама на 4x100 метара, Усеин Болт је победио Џастина Гетлина и на 100 и на 200 метара, Шели Ен Фрејзер-Пирс је освојила злато на 100 метара...

Каква доминација!

Коментари / 0

Оставите коментар