SP - video: Jamajčani nabili kompleks Amerima!

Jamajka je potpuno preuzela primat u sprinterskim discplinama u atletici. Novo zlato u ženskoj štafeti 4x400 metara. Pogledajte uzbudljiv finiš! Amerikancima zlato u muškoj štafeti 4x400 metara.

Ostali sportovi 30.08.2015 | 20:20
SP - video: Jamajčani nabili kompleks Amerima!

Neverovatni su Jamajčani! I žene i muškarci!

Novo zlato za Jamajku na Svetskom prvenstvu u Pekingu donela je ženska štafeta na 4x400 metara u sjajnoj završnici, koja je odlučena u poslednjih desetak metara.

Izašle su Amerikanke pune samopouzdanja, poput "Čarlijevih anđela", ali su Jamajčanke ponovo donele slavlje svojoj zemlji.

Imale su prednost posle dve štafete, da bi u trećoj, sjajna Feliks uspela da napravi preokret i donese Amerikankama solidno vođstvo.

Ali, u poslednjoj izmeni, uporna Noulen Vilijams-Mils je fenomenalno finiširala i pretekla Fransinu Mekorori za novo zlato za Jamajku u sprinterskim dicsiplinama! Vreme 3:19.13. Bronzana medalja pripala je štafeti Velike Britanije.

Pogledajte finiš!

Amerikanci su, međutim, uspeli da osvoje zlato u muškoj štafeti na 4x400 metara, ali opet su Jamajčani "zakuvali".

Glavna borba za zlatnu medalju do poslednje izmene vodila se između SAD i Trinidada i Tobaga, ali onda je Jamajčanin Dževon Frensis, koji je zaostajao dobrih 15-ak metara krenuo u ludi sprint. Nije izdržao do kraja...

Iskusni Lešon Merit je čuvao snagu i u finišu doneo Amerikancima zlato, Trinidad i Tobago osvojio je srebrnu medalju, a štafeti Velike Britanije pripala je bronzana medalja, za prsa ispred Jamajke.

Jamajka je u subotu uzela obe zlatne medalje u štafetama na 4x100 metara, Usein Bolt je pobedio Džastina Getlina i na 100 i na 200 metara, Šeli En Frejzer-Pirs je osvojila zlato na 100 metara...

Kakva dominacija!

Komentari / 0

Ostavite komentar