Најљепши "борац" против ИСИЛ - а - Хели Лав

Упркос претњама смрћу које је добијала, Хели је остала јака говорећи да нема разлога да се плаши.

Свијет 29.08.2015 | 22:54
Најљепши "борац" против ИСИЛ - а - Хели Лав

Певачица Хели Лав је најпопуларнија навијачица ирачких Курда у борби против џихадиста Исламске државе. А како би показала да их се на плаши, снимила је музички спот на само три километара од њихове територије.

Хелен Абдула познатија као Хели Лав, ирачка музичка поп-звезда коју сматрају “Курдском Шакиром“, у новом споту бори се против Исламске државе. Хели Лав је у јуну избацила музички спот за песму “Револуција”, а она каже да је то “позив за Курдистан и све државе на свету да се уједине против тероризма и неправде”.

Она је у једном интервјуу изјавила да су јој инспирација на хиљаде курдских бораца, пешмерге – војне снаге ирачког Курдистана, који се храбро боре против ове терористичке групе. Упитана како се она осећала док је снимала видео на главној линији фронта, на само 3 километара од ИСИС у Ираку, 26-годишњакиња самоуверено одговара да се није плашила.

Мислим да је оно што радим још важније. Осећам да је мој глас, глас за милионе људи који су ућуткани, због тога мислим да је вредно, рекла је она.

Упркос претњама смрћу које је добијала, Хели је остала јака говорећи да нема разлога да се плаши.

То значи да је порука “Револуције” моћна као и њихово оружје… Моје оружје је музика, додала је курдска Шакира.

Она је такође тражила помоћ од америчког председника Барака Обаме и истакла да Ирачанима треба још оружја.

Ако дају пешмергама оружје, можемо да уништимо непријатеља. Ипак и сад, иако војска нема јако оружје, она побеђује, рекла је Хели.

Хели каже да је спот снимила близу линије фронта са џихадистима зато што је хтела да нешто да пешмергама, јер сматра да је она део њих.

Носим пешмерга одећу у споту у знак подршке борцима, рекла је Хели.

На почетку спота она носи папир са натписом “стоп насиљу”, док у једном кадру игра поред аутомобила на којем је спрејом написано “крај рату”. На Јутјубу је спот погледало преко 2 милиона људи.

Њена породица је побегла од владавине Садама Хусеина и већину свог одрастања је провела у Финској, а када је напунила 18 година, отишла је у Лос Анђелес како би остварила музичку каријеру.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Микић М.

30.08.2015 01:34

Лијеп примјер како се и кроз музику може помоћи своме народу у његовој борби за опстанак и слободу, умјесто да се кроз пјесме пјева и велича као у Србији неморал!

ОДГОВОРИТЕ