Najljepši "borac" protiv ISIL - a - Heli Lav

Uprkos pretnjama smrću koje je dobijala, Heli je ostala jaka govoreći da nema razloga da se plaši.

Svijet 29.08.2015 | 22:54
Najljepši "borac" protiv ISIL - a - Heli Lav

Pevačica Heli Lav je najpopularnija navijačica iračkih Kurda u borbi protiv džihadista Islamske države. A kako bi pokazala da ih se na plaši, snimila je muzički spot na samo tri kilometara od njihove teritorije.

Helen Abdula poznatija kao Heli Lav, iračka muzička pop-zvezda koju smatraju “Kurdskom Šakirom“, u novom spotu bori se protiv Islamske države. Heli Lav je u junu izbacila muzički spot za pesmu “Revolucija”, a ona kaže da je to “poziv za Kurdistan i sve države na svetu da se ujedine protiv terorizma i nepravde”.

Ona je u jednom intervjuu izjavila da su joj inspiracija na hiljade kurdskih boraca, pešmerge – vojne snage iračkog Kurdistana, koji se hrabro bore protiv ove terorističke grupe. Upitana kako se ona osećala dok je snimala video na glavnoj liniji fronta, na samo 3 kilometara od ISIS u Iraku, 26-godišnjakinja samouvereno odgovara da se nije plašila.

Mislim da je ono što radim još važnije. Osećam da je moj glas, glas za milione ljudi koji su ućutkani, zbog toga mislim da je vredno, rekla je ona.

Uprkos pretnjama smrću koje je dobijala, Heli je ostala jaka govoreći da nema razloga da se plaši.

To znači da je poruka “Revolucije” moćna kao i njihovo oružje… Moje oružje je muzika, dodala je kurdska Šakira.

Ona je takođe tražila pomoć od američkog predsednika Baraka Obame i istakla da Iračanima treba još oružja.

Ako daju pešmergama oružje, možemo da uništimo neprijatelja. Ipak i sad, iako vojska nema jako oružje, ona pobeđuje, rekla je Heli.

Heli kaže da je spot snimila blizu linije fronta sa džihadistima zato što je htela da nešto da pešmergama, jer smatra da je ona deo njih.

Nosim pešmerga odeću u spotu u znak podrške borcima, rekla je Heli.

Na početku spota ona nosi papir sa natpisom “stop nasilju”, dok u jednom kadru igra pored automobila na kojem je sprejom napisano “kraj ratu”. Na Jutjubu je spot pogledalo preko 2 miliona ljudi.

Njena porodica je pobegla od vladavine Sadama Huseina i većinu svog odrastanja je provela u Finskoj, a kada je napunila 18 godina, otišla je u Los Anđeles kako bi ostvarila muzičku karijeru.

Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Микић М.

30.08.2015 01:34

Лијеп примјер како се и кроз музику може помоћи своме народу у његовој борби за опстанак и слободу, умјесто да се кроз пјесме пјева и велича као у Србији неморал!

ODGOVORITE