Кијев признао лажи и нетачне податке

Око 90 одсто обавештајних података Украјина у лето 2014. није потврђено, пише „Спутњик“ позивајући се на главнокомандујући украјинских Оружаних снага.

Свијет 29.08.2015 | 22:51
Кијев признао лажи и нетачне податке

Виктор Муженко је признао да скоро 90 одсто обавештајних информација добијених од војске у лето 2014. године не одговара стварности, пише украјински информативни портал „Газета“.

То укључује и информације о присуству руских трупа у источној Украјини, рекао је Муженко.

Осим тога, он је подсетио да „постоје обавештајне информације које смо добили и подаци који би требало да буду верификовани“.

Прошле године, 90 одсто тих информација није потврђено током летњег периода за време антитерористичких операција (у источној Украјини), рекао је Муженко.

Он је посебно нагласио чињеницу коју је описао као активно деловање супротне стране на ширењу дезинформација.

Муженко је такође рекао да је, упркос обавештајним подацима о могућем присуству регуларних јединица руских Оружаних снага у источној Украјини у региону Доњецка, потврда о томе никада није добијена.

Кијев је у више наврата оптужио Русију за слање својих трупа и оружја присталицама независности Донбаса, што је Москва одлучно одбацила.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мрка капа

29.08.2015 19:57

Дзаба ова истина коју ми сви знамо када је неистина направила бразде у мозговима Американаца И Европљана којима је једино битно како платити кредите И јести, јести, јести...Дабогда им таквима присјело !!!!

ОДГОВОРИТЕ