Експлозија на Звездари, нема повријеђених

Стравична детонација, у ноћи између петка и суботе, узнемирила велики део Београђана. Срећом, без повређених.Два возила потпуно изгорела. Трага се за починиоцем.

Србија 29.08.2015 | 20:40
Експлозија на Звездари, нема повријеђених

Стравична експлозија потресла је у ноћи између петка и суботе мештане београдске Звездаре! Експлозивна направа пукла је око 1.20 испод аутомобила "фолксваген поло" на паркиралишту у Улици миријевски венац код броја 23. Од силине детонације, ватра је захватила и суседни аутомобил "фијат стило". На сву срећу, нико није повређен, а на згаришту од возила су остали само метални костури.

Засада непознати починилац бацио је, како "Новости" сазнају, бомбу на аутомобил у власништву Ненада В. (41). Високи пламен који је букнуо одмах након детонације захватио је и суседни аутомобил у власништву Рајка Ј. (39), након чега су оба аутомобила изгорела до непрепознатљивости.

Полицијски инспектори у току дана обавили су увиђај, узели изјаве власника аутомобила и радника обезбеђења оближњег супермаркета. Засад се не зна ко је активирао бомбу ни који је разлог за то. Полиција је до закључења овог броја интензивно трагала за починиоцем, а као доказни материјал узети су и снимци са сигурносних камера из суседног кафића и супермаркета.

Снажна детонација тргла је из сна мештане удаљене и по пет километара од места експлозије. На лице места одмах је изашла полиција и ватрогасне екипе, које су се, према причи станара околних зграда, дуго борили са ватреном стихијом.

Сви смо искакали из кревета, деца су почела да вриште - прича једна од уплашених станарки околних зграда. - Ватрогасци су одмах стигли, али нисму могли много да ураде јер је пламен био огроман и у трену је прогутао оба аутомобила. Било је страшно. Ово је миран крај, никада пре није било таквих инцидената.

Инцидент се догодио на паркиралишту испред великог супермаркета, па су неки мештани тек јуче ујутру сазнали шта се догодило у љиховом насељу. Са страхом су гледали у остатке потпуно уништених аутомобила, констатујући да је експлозија била толико јака да су помислили да је детонација била у оближњој топлани.

Још не могу да дођем себи шта се догодило. Потрес од детонације је био толико јак да ме је буквално избацио из кревета. Не могу да верујем да су толики пламен и експлозија могући само од аутомобила - збуњен је Марко Ј. чија тераса гледа на паркинг на коме се инцидент догодио.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар