Eksplozija na Zvezdari, nema povrijeđenih

Stravična detonacija, u noći između petka i subote, uznemirila veliki deo Beograđana. Srećom, bez povređenih.Dva vozila potpuno izgorela. Traga se za počiniocem.

Srbija 29.08.2015 | 20:40
Eksplozija na Zvezdari, nema povrijeđenih

Stravična eksplozija potresla je u noći između petka i subote meštane beogradske Zvezdare! Eksplozivna naprava pukla je oko 1.20 ispod automobila "folksvagen polo" na parkiralištu u Ulici mirijevski venac kod broja 23. Od siline detonacije, vatra je zahvatila i susedni automobil "fijat stilo". Na svu sreću, niko nije povređen, a na zgarištu od vozila su ostali samo metalni kosturi.

Zasada nepoznati počinilac bacio je, kako "Novosti" saznaju, bombu na automobil u vlasništvu Nenada V. (41). Visoki plamen koji je buknuo odmah nakon detonacije zahvatio je i susedni automobil u vlasništvu Rajka J. (39), nakon čega su oba automobila izgorela do neprepoznatljivosti.

Policijski inspektori u toku dana obavili su uviđaj, uzeli izjave vlasnika automobila i radnika obezbeđenja obližnjeg supermarketa. Zasad se ne zna ko je aktivirao bombu ni koji je razlog za to. Policija je do zaključenja ovog broja intenzivno tragala za počiniocem, a kao dokazni materijal uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz susednog kafića i supermarketa.

Snažna detonacija trgla je iz sna meštane udaljene i po pet kilometara od mesta eksplozije. Na lice mesta odmah je izašla policija i vatrogasne ekipe, koje su se, prema priči stanara okolnih zgrada, dugo borili sa vatrenom stihijom.

Svi smo iskakali iz kreveta, deca su počela da vrište - priča jedna od uplašenih stanarki okolnih zgrada. - Vatrogasci su odmah stigli, ali nismu mogli mnogo da urade jer je plamen bio ogroman i u trenu je progutao oba automobila. Bilo je strašno. Ovo je miran kraj, nikada pre nije bilo takvih incidenata.

Incident se dogodio na parkiralištu ispred velikog supermarketa, pa su neki meštani tek juče ujutru saznali šta se dogodilo u ljihovom naselju. Sa strahom su gledali u ostatke potpuno uništenih automobila, konstatujući da je eksplozija bila toliko jaka da su pomislili da je detonacija bila u obližnjoj toplani.

Još ne mogu da dođem sebi šta se dogodilo. Potres od detonacije je bio toliko jak da me je bukvalno izbacio iz kreveta. Ne mogu da verujem da su toliki plamen i eksplozija mogući samo od automobila - zbunjen je Marko J. čija terasa gleda na parking na kome se incident dogodio.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar