Ограда узалудна, слиједе измјене закона

Мађарска влада представила је нацрт закона којим се предвиђа пооштравање казне за илегални прелазак границе. Ухваћене избеглице у затвору три године.

Регион 29.08.2015 | 07:30
Ограда узалудна, слиједе измјене закона

Парламент ће наредне недеље расправљати о нацрту који ће обухватити 13 мера у борби против прилива избеглица у Мађарску.

Мађарска такође предвиђа строже мере за трговце људима и успостављање "транзитне зоне" на граници за људе који траже азил, како би имали времена да скупе документа и поднесу захтев.

Мађарски војници су 3. августа почели изградњу ограде на граници са Србијом. Ограда би требало да буде постављена до 31. августа.

Више од 100.000 избеглица стигло је ове године у Мађарску преко Балкана, већином из ратних зона попут Сирије, Ирака и Авганистана.

Уколико нацрт закона буде усвојен у парламенту, моћи ће да ступи на снагу 15. септембра.

Агенција АП пише да је подизање ограде на српско-мађарској граници узалудно.

Српско-мађарску границу су у уторак прешле 2.533 избеглице и то је највећи број миграната који је у једном дану ушао у Мађарску из Србије од почетка године, саопштила је мађарска полиција.

Извор: БЕТА/АФП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

новинар

29.08.2015 06:53

Чињеница је да су стотине хиљада избјеглица из Сирије организовано кренуле у Западну Европу. Дакле на пут дуг више од 3000км. Умјесто да су избјегли у Турску, Иран, и околне државе. Медју њима гарантовано има и маса терориста који ће се организовати кад се смјесте. Ово је један од начина заузимања тудјих територија. Умјесто других оружја, исламски милитанти користе свој народ за то. Колико ће тог народа страдати, није им битно. Та њихова стратегија је примијењена и у рату у Босни. Побили су своје људе на Маркалама да би оптужили другу страну. Клали су око Сребренице да би изазвали одмазду у Сребреници. Чињеница је да су терористи најавили нападе по Европи. Европа је у гадном проблему. Балкан такодје.

ОДГОВОРИТЕ