Ograda uzaludna, slijede izmjene zakona

Mađarska vlada predstavila je nacrt zakona kojim se predviđa pooštravanje kazne za ilegalni prelazak granice. Uhvaćene izbeglice u zatvoru tri godine.

Region 29.08.2015 | 07:30
Ograda uzaludna, slijede izmjene zakona

Parlament će naredne nedelje raspravljati o nacrtu koji će obuhvatiti 13 mera u borbi protiv priliva izbeglica u Mađarsku.

Mađarska takođe predviđa strože mere za trgovce ljudima i uspostavljanje "tranzitne zone" na granici za ljude koji traže azil, kako bi imali vremena da skupe dokumenta i podnesu zahtev.

Mađarski vojnici su 3. avgusta počeli izgradnju ograde na granici sa Srbijom. Ograda bi trebalo da bude postavljena do 31. avgusta.

Više od 100.000 izbeglica stiglo je ove godine u Mađarsku preko Balkana, većinom iz ratnih zona poput Sirije, Iraka i Avganistana.

Ukoliko nacrt zakona bude usvojen u parlamentu, moći će da stupi na snagu 15. septembra.

Agencija AP piše da je podizanje ograde na srpsko-mađarskoj granici uzaludno.

Srpsko-mađarsku granicu su u utorak prešle 2.533 izbeglice i to je najveći broj migranata koji je u jednom danu ušao u Mađarsku iz Srbije od početka godine, saopštila je mađarska policija.

Izvor: BETA/AFP

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

novinar

29.08.2015 06:53

Činjenica je da su stotine hiljada izbjeglica iz Sirije organizovano krenule u Zapadnu Evropu. Dakle na put dug više od 3000km. Umjesto da su izbjegli u Tursku, Iran, i okolne države. Medju njima garantovano ima i masa terorista koji će se organizovati kad se smjeste. Ovo je jedan od načina zauzimanja tudjih teritorija. Umjesto drugih oružja, islamski militanti koriste svoj narod za to. Koliko će tog naroda stradati, nije im bitno. Ta njihova strategija je primijenjena i u ratu u Bosni. Pobili su svoje ljude na Markalama da bi optužili drugu stranu. Klali su oko Srebrenice da bi izazvali odmazdu u Srebrenici. Činjenica je da su teroristi najavili napade po Evropi. Evropa je u gadnom problemu. Balkan takodje.

ODGOVORITE