Амел Тука је стигао: Ово је тек почетак!

Освајач историјске медаље за Босну и Херцеговину у атлетици, Амел Тука допутовао је у петак предвече на сарајевски аеродром.

Остали спортови 29.08.2015 | 08:45
Амел Тука је стигао: Ово је тек почетак!

Атлетичара, који се окитио бронзаном медаљом на трци на 800 метара на Свјетском првенству у Пекингу дочекали су родитељи и стотињак Сарајлија.

"Пресретан сам и препоносан на ово што сам направио за своју земљу, мислим да она то заслужује", изјавио је Амел Тука, најбољи босанскохерцеговачки атлетичар и освајач бронзане медаље на Свјетском првенству у атлетици у Пекингу, вечерас по повратку у Сарајево.

Тука се на конференцији за новинаре на Међународном аеродрому Сарајево захвалио свим људима у БиХ који су му давали подршку током такмичења, али и Атлетском клубу Зеница, Атлетском савезу БиХ и Олимпијском комитету БиХ. Посебно се захвалио родитељима и сестри на подршци и разумијевању.

На питање шта слиједи након Пекинга, Тука је рекао како жели остати чврсто на земљи и наставити се бавити атлетиком на најбољи могући начин.

"Пекинг је већ иза мене, то сам већ сварио. Желим остати чврсто на земљи. Ово је тек један почетак за мене, у атлетици се сваке године морају постизати резултати ако желите бити најбољи на свијету", казао је Тука додавши како моли људе који су досад били уз њега да ту буду и пруже му подршку и у тренуцима кад не буде постизао добре резултате као што је то тренутно.

У Зеници је вечерас на атлетском стадиону "Камберовића поље" организован свечани дочек за најбољег бх. атлетичара.

Коментари / 0

Оставите коментар