Amel Tuka je stigao: Ovo je tek početak!

Osvajač istorijske medalje za Bosnu i Hercegovinu u atletici, Amel Tuka doputovao je u petak predveče na sarajevski aerodrom.

Ostali sportovi 29.08.2015 | 08:45
Amel Tuka je stigao: Ovo je tek početak!

Atletičara, koji se okitio bronzanom medaljom na trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu dočekali su roditelji i stotinjak Sarajlija.

"Presretan sam i preponosan na ovo što sam napravio za svoju zemlju, mislim da ona to zaslužuje", izjavio je Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar i osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici u Pekingu, večeras po povratku u Sarajevo.

Tuka se na konferenciji za novinare na Međunarodnom aerodromu Sarajevo zahvalio svim ljudima u BiH koji su mu davali podršku tokom takmičenja, ali i Atletskom klubu Zenica, Atletskom savezu BiH i Olimpijskom komitetu BiH. Posebno se zahvalio roditeljima i sestri na podršci i razumijevanju.

Na pitanje šta slijedi nakon Pekinga, Tuka je rekao kako želi ostati čvrsto na zemlji i nastaviti se baviti atletikom na najbolji mogući način.

"Peking je već iza mene, to sam već svario. Želim ostati čvrsto na zemlji. Ovo je tek jedan početak za mene, u atletici se svake godine moraju postizati rezultati ako želite biti najbolji na svijetu", kazao je Tuka dodavši kako moli ljude koji su dosad bili uz njega da tu budu i pruže mu podršku i u trenucima kad ne bude postizao dobre rezultate kao što je to trenutno.

U Zenici je večeras na atletskom stadionu "Kamberovića polje" organizovan svečani doček za najboljeg bh. atletičara.

Komentari / 0

Ostavite komentar