Кораћ одушевљен: Ивана, хвала ти дјевојко, нека Рио буде твој!

Познати српски ТВ коментатор Душко Кораћ је у свом елементу пропратио финале Светског првенства у скоку у даљ за атлетичарке. Он и колега Рале Симић су с нестрпљењем ишчекивали сваки скок наше атлетичарке која је постигла фантастичан успех у Пекингу освајањем бронзане медаље.

Остали спортови 28.08.2015 | 16:15
Кораћ одушевљен: Ивана, хвала ти дјевојко, нека Рио буде твој!

Ево како је Кораћ коментарисао приликом сваког од скокова атлетичарке из Зрењанина.

Први скок
- Ивана се спрема. Има даљину коју је одабрала. Делује смирено... Људи моји! Бела заставицаааа! С нестрпљењем очекујемо мерење... 7.01! Идемооооооо! (запевао је Кораћ). Магична граница је најзад превазиђена! Шест центиметара дуже од националног рекорда!

Други скок
- Ивана Шпановић је тренутно на залетишту... Концентрисана максимално. Поглед ка оној даљини, ка дасци, попут Јелене Исинбајеве и она има неки свој окулар. Фокус је ка оној дасци одакле је одскок и Ивана креће. Иде слично као у првој серији, делује енергичније, и ово је још једном око седам метара, али је мало преступила...

Трећи скок
- Да ли режисер зна да је Ивана тренутно водећа? Ивана са максималном концентрацијом. Имала је после преступа у другој серији разговор са тренером Гораном Обрадовићем, креће уживо Ивана Шпановић. Изузетно брзо, да ли ће бити прецизна... преступ... Дакле два преступа заредом је направила...Сада и у њој кува она силна жеља да иде што даље, што више.. Погледајте колико је ово било, можда и оних Ралетових 7.27... Може сад да иде и ЕПП, али требало би жестоко да плате јер иду уз Ивану Шпановић!

Четврти скок
- Јоооој, штета! Добар је скок, али је овамо закачила са леве стране.. Биле су ноге преко седам. Овде је имала поприлично луфта, не видите у овим тренуцима.. Приликом доскока, лева рука је остала назад, али добра серија, 6.86. Има јој две велике прилике, на сјајном другом месту са пробијеном звучном баријером од једног маха званог седам метара!

Пети скок
- Има ту једна група наших и кинеских навијача, бодре Ивану...Ивана трчи... Опет око седам метара, рекао бих 6.97...Исправан скок, Прецизна на дасци, тело је ишло преко седам и онда су остала леђа уназад.. мери се задњи отисак, 6.98. Има Ивана ту даљину ногама и телом, приликом доскока пала је назад, то је нешто слично као онај последњи скок у Прагу који је био сигурно преко седам... Да је успела да задржи тело ово би било преко 7.27 можда...

Шести скок
- Ивана Шпановић је освојила бронзану медаљу, као и у Москви, али је прескочена магична граница, 7.01. Имала је у оној петој серији можда и 7.20, али није успела тело да задржи. И 7.01 и у последњој серији, сва част девојко, Ивана из Србије има бронзану медаљу на светском шампионату у атлетици где учествује 221 нација, где је квалификациона норма била недостижна за многе.... Сад је два пута скочила 7.01.. Зар то нису даљине достојне поштовања? Ивана, хвала ти од срца, испунила си обећање, прескочила си два пута седам метара, а нека Рио буде твој, и овако имамо разлога да славимо са још једном медаљом, јер већ две године, где год оде, Ивана Шпановић осваја медаље.

Коментари / 0

Оставите коментар