Korać oduševljen: Ivana, hvala ti djevojko, neka Rio bude tvoj!

Poznati srpski TV komentator Duško Korać je u svom elementu propratio finale Svetskog prvenstva u skoku u dalj za atletičarke. On i kolega Rale Simić su s nestrpljenjem iščekivali svaki skok naše atletičarke koja je postigla fantastičan uspeh u Pekingu osvajanjem bronzane medalje.

Ostali sportovi 28.08.2015 | 16:15
Korać oduševljen: Ivana, hvala ti djevojko, neka Rio bude tvoj!

Evo kako je Korać komentarisao prilikom svakog od skokova atletičarke iz Zrenjanina.

Prvi skok
- Ivana se sprema. Ima daljinu koju je odabrala. Deluje smireno... Ljudi moji! Bela zastavicaaaa! S nestrpljenjem očekujemo merenje... 7.01! Idemooooooo! (zapevao je Korać). Magična granica je najzad prevaziđena! Šest centimetara duže od nacionalnog rekorda!

Drugi skok
- Ivana Španović je trenutno na zaletištu... Koncentrisana maksimalno. Pogled ka onoj daljini, ka dasci, poput Jelene Isinbajeve i ona ima neki svoj okular. Fokus je ka onoj dasci odakle je odskok i Ivana kreće. Ide slično kao u prvoj seriji, deluje energičnije, i ovo je još jednom oko sedam metara, ali je malo prestupila...

Treći skok
- Da li režiser zna da je Ivana trenutno vodeća? Ivana sa maksimalnom koncentracijom. Imala je posle prestupa u drugoj seriji razgovor sa trenerom Goranom Obradovićem, kreće uživo Ivana Španović. Izuzetno brzo, da li će biti precizna... prestup... Dakle dva prestupa zaredom je napravila...Sada i u njoj kuva ona silna želja da ide što dalje, što više.. Pogledajte koliko je ovo bilo, možda i onih Raletovih 7.27... Može sad da ide i EPP, ali trebalo bi žestoko da plate jer idu uz Ivanu Španović!

Četvrti skok
- Jooooj, šteta! Dobar je skok, ali je ovamo zakačila sa leve strane.. Bile su noge preko sedam. Ovde je imala poprilično lufta, ne vidite u ovim trenucima.. Prilikom doskoka, leva ruka je ostala nazad, ali dobra serija, 6.86. Ima joj dve velike prilike, na sjajnom drugom mestu sa probijenom zvučnom barijerom od jednog maha zvanog sedam metara!

Peti skok
- Ima tu jedna grupa naših i kineskih navijača, bodre Ivanu...Ivana trči... Opet oko sedam metara, rekao bih 6.97...Ispravan skok, Precizna na dasci, telo je išlo preko sedam i onda su ostala leđa unazad.. meri se zadnji otisak, 6.98. Ima Ivana tu daljinu nogama i telom, prilikom doskoka pala je nazad, to je nešto slično kao onaj poslednji skok u Pragu koji je bio sigurno preko sedam... Da je uspela da zadrži telo ovo bi bilo preko 7.27 možda...

Šesti skok
- Ivana Španović je osvojila bronzanu medalju, kao i u Moskvi, ali je preskočena magična granica, 7.01. Imala je u onoj petoj seriji možda i 7.20, ali nije uspela telo da zadrži. I 7.01 i u poslednjoj seriji, sva čast devojko, Ivana iz Srbije ima bronzanu medalju na svetskom šampionatu u atletici gde učestvuje 221 nacija, gde je kvalifikaciona norma bila nedostižna za mnoge.... Sad je dva puta skočila 7.01.. Zar to nisu daljine dostojne poštovanja? Ivana, hvala ti od srca, ispunila si obećanje, preskočila si dva puta sedam metara, a neka Rio bude tvoj, i ovako imamo razloga da slavimo sa još jednom medaljom, jer već dve godine, gde god ode, Ivana Španović osvaja medalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar