Видео: Кораћ опет бриљирао и у трци на 200м!

Кораћ "бранио" Гетлина после новог пораза од Болта: Из Бронкса је, треба му опростити! ТВ коментатор РТС-а Душко Кораћ поново је изазвао велику пажњу јавности због преноса трке на Светском првенству у атлетици, сада због победе Јусеина Болта из Јамајке над Американцем Џастином Гетлином у финалу надметања на 200 метара.

Остали спортови 28.08.2015 | 16:45
Видео: Кораћ опет бриљирао и у трци на 200м!

Болт је прво победио Гетлина у финалу на 100 метара, што је Кораћ пропратио уз велико одушевљење, али и константно указивање на то да је Американац био суспендован због допинга. Када је најбољи спринтер света надмашио истог ривала и у наредном финалу, коментатор јавног медијског сервиса Србије је поново имао шта да каже на ту тему.

"Еxцусе ме, сир, бут ит'с нот труе, yоу'ре ангрy (Извините, господине, али то није истина, ви сте љути"), биле су прве речи којима је Кораћ, на енглеском језику, прокоментарисао чињеницу да је Гетлин честитао Болту на победи после трке на 200 метара.

Затим се на кратко осврнуо и на национални рекорд Јужноафриканца Анасоа Џободване, који је освојио бронзу а који је исто један од Кораћевих љубимаца.

"... плус кад воли 'Јусу' као брата, онда га и ми волимо као да је наш", навео је коментатор РТС-а.

Он је током хваљења 'Јусе' Болта истакао и да "има један човек на свету кога желите да победите, али то може само у 'Америцан дреам'-у (америчком сну)", а онда се изнова посветио америчком спринтеру који је за 19 стотинки био спорији од "муње са Јамајке" и његових 19,55 секунди:

"Џастин Гетлин је... из Бронкса и не треба се чудити (што веома жели да победи). Треба бити свестан да је њихова једина шанса или реп музика, или НБА, или амерички фудбал, НФЛ... Овога пута (после пораза на 100 метара, Гетлин) није имао с ким да прича (о томе како је бољи од Болта), јер тек треба да научи нешто што се зове поштовање неприкосновеног, јединственог. Али, пошто је из Бронкса, треба му опростити. Јер, и он се бори за живот, он мора да побеђује, јер уколико није олимпијски шампион и светски првак, знате чиме се баве у Бронксу. И сви ови немири који се догађају у последње време, и ово убиство (америчких новинара на радном задатку за локални јутарњи програм) на каквој су основи... Једноставно, треба их разумети, али не треба им за неке ствари и опростити. Према томе, не сме се дирати једна легенда као што је Јусеин Болт".

Ево и комплетног Кораћевог преноса трке и њеног епилога за Радио-телевизију Србије:

Коментари / 0

Оставите коментар