Video: Korać opet briljirao i u trci na 200m!

Korać "branio" Getlina posle novog poraza od Bolta: Iz Bronksa je, treba mu oprostiti! TV komentator RTS-a Duško Korać ponovo je izazvao veliku pažnju javnosti zbog prenosa trke na Svetskom prvenstvu u atletici, sada zbog pobede Juseina Bolta iz Jamajke nad Amerikancem Džastinom Getlinom u finalu nadmetanja na 200 metara.

Ostali sportovi 28.08.2015 | 16:45
Video: Korać opet briljirao i u trci na 200m!

Bolt je prvo pobedio Getlina u finalu na 100 metara, što je Korać propratio uz veliko oduševljenje, ali i konstantno ukazivanje na to da je Amerikanac bio suspendovan zbog dopinga. Kada je najbolji sprinter sveta nadmašio istog rivala i u narednom finalu, komentator javnog medijskog servisa Srbije je ponovo imao šta da kaže na tu temu.

"Excuse me, sir, but it's not true, you're angry (Izvinite, gospodine, ali to nije istina, vi ste ljuti"), bile su prve reči kojima je Korać, na engleskom jeziku, prokomentarisao činjenicu da je Getlin čestitao Boltu na pobedi posle trke na 200 metara.

Zatim se na kratko osvrnuo i na nacionalni rekord Južnoafrikanca Anasoa Džobodvane, koji je osvojio bronzu a koji je isto jedan od Koraćevih ljubimaca.

"... plus kad voli 'Jusu' kao brata, onda ga i mi volimo kao da je naš", naveo je komentator RTS-a.

On je tokom hvaljenja 'Juse' Bolta istakao i da "ima jedan čovek na svetu koga želite da pobedite, ali to može samo u 'American dream'-u (američkom snu)", a onda se iznova posvetio američkom sprinteru koji je za 19 stotinki bio sporiji od "munje sa Jamajke" i njegovih 19,55 sekundi:

"Džastin Getlin je... iz Bronksa i ne treba se čuditi (što veoma želi da pobedi). Treba biti svestan da je njihova jedina šansa ili rep muzika, ili NBA, ili američki fudbal, NFL... Ovoga puta (posle poraza na 100 metara, Getlin) nije imao s kim da priča (o tome kako je bolji od Bolta), jer tek treba da nauči nešto što se zove poštovanje neprikosnovenog, jedinstvenog. Ali, pošto je iz Bronksa, treba mu oprostiti. Jer, i on se bori za život, on mora da pobeđuje, jer ukoliko nije olimpijski šampion i svetski prvak, znate čime se bave u Bronksu. I svi ovi nemiri koji se događaju u poslednje vreme, i ovo ubistvo (američkih novinara na radnom zadatku za lokalni jutarnji program) na kakvoj su osnovi... Jednostavno, treba ih razumeti, ali ne treba im za neke stvari i oprostiti. Prema tome, ne sme se dirati jedna legenda kao što je Jusein Bolt".

Evo i kompletnog Koraćevog prenosa trke i njenog epiloga za Radio-televiziju Srbije:

Komentari / 0

Ostavite komentar