ЛЕ: Војводина - Плзењ! ''Погинути'' мушки!

После 0:3 у Чешкој тешко да Војводина има велике шансе да се домогне групне фазе Лиге Европе. Али би у Новом Саду морала да покуша да пре свега себи покаже да оних 4:0 против Сампдорије није било случајност. Уосталом, ко зна како ће изгледати на јесен?

Фудбал 27.08.2015 | 18:45
ЛЕ: Војводина - Плзењ! ''Погинути'' мушки!

Надали су се у Новом Саду да ће то бити крешендо блиставе летње сезоне. Да ће она чудесна ноћ из Торина у којој је остварена једна од највећих победа у новијој клупској историји добити и одговарајући наставак. Нажалост, после 0:3 у Плзењу и прилично импресивне партије чешког шампиона, утисак је да ће реванш на Карађорђу бити „само“ лепа прилика да новосадска публика поздрави генерацију која је наговестила да би могла да израсте у озбиљан тим.

И опет, нажалост, само под условом да остане заједно, а уколико на Карађорђу не будемо присуствовали још једном фудбалском чуду, врло лако би могло да се догоди да реванш са Викторијом буде и крај екипе која нам је подарила Торино и чудесних 4:0 против Сампдорије.

Управа Војводине је, наиме, одбијала да преговара о продајама играча докле год постоји шанса да се домогне групне фазе Лиге Европе. Пошто су сада мале шансе да се докопа финансијског колача којим би затворила конструкцију за ову сезону, извесно је да више неће моћи да буде тако тврдоглава у ставу, већ да ће бити просто принуђена да саслуша богате удвараче. Ред се већ створио испред клупских канцеларија.

Мирко Иванић готово сигурно одлази. Питање је само где, до сада су се помињали Бурса и Селта, наједном заљубљена у српско фудбалско тржиште. Данас нам је на мејл стигла и порука новинара пољске Газете Виборче. Распитују се Пољаци о Бојану Настићу, тврде да каријеру наставља у Легији из Варшаве (Војводина ће наводно добити 200.000 евра и проценте од наредне продаје), серија евроголова учинила је и Огњена Ожеговића веома занимљивим играчем. Прелазни рок се завршава у понедељак, Воша мора у клупску касу да унесе нешто више од 2.000.000 евра.

Имајући у виду да се у првом мечу Плзењ показао као објективно квалитетнији ривал – шаховске комбинације приликом извођења прекида стручњаци би требало да анализирају – тешко да ће УЕФА даривати тај новац.

Новосађани би, ипак, морали да знају да би још једна добра партија могла и те како да им значи пред наставак првенствене трке. Улила би им ново самопоуздање уочи предстојећих изазова у Суперлиги. Притом би перманентно затворила уста дежурним критичарима и доказала им да оних 4:0 у Торину против Сампдорије није само последица тога што су их Италијани потценили и у меч ушли физички неспремни.

Војводини стога нема друге – мора да нападне. Да ако већ мора да погине учини то мушки. Не толико због мршавих шанси да прође даље, додатна отежавајућа околност је суспензија Александра Станисављевића, колико зарад гаранција да вероватни крај европске сезоне неће оставити дубљи ожиљак.

Стара дама се овог лета није обрукала. Напротив. Ред је да се овај тим на достојанствен начин и опрости од Европе. Појединци вероватно и од Вошиног дреса.

Карађорђе, 20.30 уз директан пренос на првом каналу РТС-а.

Коментари / 0

Оставите коментар