LE: Vojvodina - Plzenj! ''Poginuti'' muški!

Posle 0:3 u Češkoj teško da Vojvodina ima velike šanse da se domogne grupne faze Lige Evrope. Ali bi u Novom Sadu morala da pokuša da pre svega sebi pokaže da onih 4:0 protiv Sampdorije nije bilo slučajnost. Uostalom, ko zna kako će izgledati na jesen?

Fudbal 27.08.2015 | 18:45
LE: Vojvodina - Plzenj! ''Poginuti'' muški!

Nadali su se u Novom Sadu da će to biti krešendo blistave letnje sezone. Da će ona čudesna noć iz Torina u kojoj je ostvarena jedna od najvećih pobeda u novijoj klupskoj istoriji dobiti i odgovarajući nastavak. Nažalost, posle 0:3 u Plzenju i prilično impresivne partije češkog šampiona, utisak je da će revanš na Karađorđu biti „samo“ lepa prilika da novosadska publika pozdravi generaciju koja je nagovestila da bi mogla da izraste u ozbiljan tim.

I opet, nažalost, samo pod uslovom da ostane zajedno, a ukoliko na Karađorđu ne budemo prisustvovali još jednom fudbalskom čudu, vrlo lako bi moglo da se dogodi da revanš sa Viktorijom bude i kraj ekipe koja nam je podarila Torino i čudesnih 4:0 protiv Sampdorije.

Uprava Vojvodine je, naime, odbijala da pregovara o prodajama igrača dokle god postoji šansa da se domogne grupne faze Lige Evrope. Pošto su sada male šanse da se dokopa finansijskog kolača kojim bi zatvorila konstrukciju za ovu sezonu, izvesno je da više neće moći da bude tako tvrdoglava u stavu, već da će biti prosto prinuđena da sasluša bogate udvarače. Red se već stvorio ispred klupskih kancelarija.

Mirko Ivanić gotovo sigurno odlazi. Pitanje je samo gde, do sada su se pominjali Bursa i Selta, najednom zaljubljena u srpsko fudbalsko tržište. Danas nam je na mejl stigla i poruka novinara poljske Gazete Viborče. Raspituju se Poljaci o Bojanu Nastiću, tvrde da karijeru nastavlja u Legiji iz Varšave (Vojvodina će navodno dobiti 200.000 evra i procente od naredne prodaje), serija evrogolova učinila je i Ognjena Ožegovića veoma zanimljivim igračem. Prelazni rok se završava u ponedeljak, Voša mora u klupsku kasu da unese nešto više od 2.000.000 evra.

Imajući u vidu da se u prvom meču Plzenj pokazao kao objektivno kvalitetniji rival – šahovske kombinacije prilikom izvođenja prekida stručnjaci bi trebalo da analiziraju – teško da će UEFA darivati taj novac.

Novosađani bi, ipak, morali da znaju da bi još jedna dobra partija mogla i te kako da im znači pred nastavak prvenstvene trke. Ulila bi im novo samopouzdanje uoči predstojećih izazova u Superligi. Pritom bi permanentno zatvorila usta dežurnim kritičarima i dokazala im da onih 4:0 u Torinu protiv Sampdorije nije samo posledica toga što su ih Italijani potcenili i u meč ušli fizički nespremni.

Vojvodini stoga nema druge – mora da napadne. Da ako već mora da pogine učini to muški. Ne toliko zbog mršavih šansi da prođe dalje, dodatna otežavajuća okolnost je suspenzija Aleksandra Stanisavljevića, koliko zarad garancija da verovatni kraj evropske sezone neće ostaviti dublji ožiljak.

Stara dama se ovog leta nije obrukala. Naprotiv. Red je da se ovaj tim na dostojanstven način i oprosti od Evrope. Pojedinci verovatno i od Vošinog dresa.

Karađorđe, 20.30 uz direktan prenos na prvom kanalu RTS-a.

Komentari / 0

Ostavite komentar