Шилобад: Тешко је, али знамо ко би могао умјесто Даниловића!

“У нашој надлежности је да омогућимо да клуб функционише до скупштине и избора председника и Управе која ће потом размишљати о уговорима спортског дела колектива“, изјавио је председник новоформиране радне групе црно-белих.

Кошарка 28.08.2015 | 14:45
Шилобад: Тешко је, али знамо ко би могао умјесто Даниловића!

Кошаркашки клуб Партизан налази се у најтежој ситуацији у последње три деценије, а пословни директор Млађан Шилобад каже да новоформирана радна група, чији је председник, бије битку са временом након оставке председника Предрага Даниловића. Он наводи да постоје кандидати за ту функцију као и за чланове новог Управног одбора и да ће ускоро уследити разговори са њима.

Партизан у овом тренутку нема ни јасно дефинисан стручни штаб, с обзиром на то да је тренеру Душку Вујошевићу истекао уговор.
“У нашој надлежности је да омогућимо да клуб функционише до Скупштине и избора председника и управе која ће потом размишљати о уговорима спортског дела колектива“, изјавио је Шилобад за Спорт.

Није функционер црно-белих, међутим, желео да прича о временским роковима.
“Волео бих да то буде што пре и да вам кажем тачан или приближан датум. Али не могу вам у овом моменту оивичити рок, јер се све десило веома брзо. Знате колико је тешка ситуација. Прво морамо да разговарамо са потенцијалним члановима Управе, да видимо ко може и колико да помогне, па онда да направимо предлог. Знамо да није лако време не само у кошарци, већ спорту уопште. На сталној смо телефонској линији, а веома брзо ћемо сести и разговарати ’очи у очи'", објаснио је он.

Циљ радне групе је да пронађе људи који су способни да извуку трофејни клуб из кризе или макар трасирају пут ка томе.
“Имамо неких предлога за новог председника и чланове Управног одбора. Тражимо људе који воле Партизан и хоће да помогну у овако тешкој ситуацији. Не бих да говорим о именима, кад се одлучимо, она ће се чути на скупштини“, рекао је Шилобад за Спорт.

Шилобад је навео и да од укупног дуга који је 5.000.000 евра, око 1.600.000 иде према Марфин банци, 2.000.000 ка играчима, а остало на добављаче.

Он је рекао да Партизанов преостали дуг за порез износи 430.000 евра, а да је од тренутка када се ушло у репрограм плаћено 17 рата.
“Нама је приоритет плаћање пореског дуга, али последњих седам рата једноставно нисмо имали одакле. Покушавамо да направимо нови договор, надамо се да ће бити разумевања да се поново направи репрограм за остатак дуга. Чекамо повратну информацију“, казао је Шилобад у изјави за Журнал.

Коментари / 0

Оставите коментар