Šilobad: Teško je, ali znamo ko bi mogao umjesto Danilovića!

“U našoj nadležnosti je da omogućimo da klub funkcioniše do skupštine i izbora predsednika i Uprave koja će potom razmišljati o ugovorima sportskog dela kolektiva“, izjavio je predsednik novoformirane radne grupe crno-belih.

Košarka 28.08.2015 | 14:45
Šilobad: Teško je, ali znamo ko bi mogao umjesto Danilovića!

Košarkaški klub Partizan nalazi se u najtežoj situaciji u poslednje tri decenije, a poslovni direktor Mlađan Šilobad kaže da novoformirana radna grupa, čiji je predsednik, bije bitku sa vremenom nakon ostavke predsednika Predraga Danilovića. On navodi da postoje kandidati za tu funkciju kao i za članove novog Upravnog odbora i da će uskoro uslediti razgovori sa njima.

Partizan u ovom trenutku nema ni jasno definisan stručni štab, s obzirom na to da je treneru Dušku Vujoševiću istekao ugovor.
“U našoj nadležnosti je da omogućimo da klub funkcioniše do Skupštine i izbora predsednika i uprave koja će potom razmišljati o ugovorima sportskog dela kolektiva“, izjavio je Šilobad za Sport.

Nije funkcioner crno-belih, međutim, želeo da priča o vremenskim rokovima.
“Voleo bih da to bude što pre i da vam kažem tačan ili približan datum. Ali ne mogu vam u ovom momentu oivičiti rok, jer se sve desilo veoma brzo. Znate koliko je teška situacija. Prvo moramo da razgovaramo sa potencijalnim članovima Uprave, da vidimo ko može i koliko da pomogne, pa onda da napravimo predlog. Znamo da nije lako vreme ne samo u košarci, već sportu uopšte. Na stalnoj smo telefonskoj liniji, a veoma brzo ćemo sesti i razgovarati ’oči u oči'", objasnio je on.

Cilj radne grupe je da pronađe ljudi koji su sposobni da izvuku trofejni klub iz krize ili makar trasiraju put ka tome.
“Imamo nekih predloga za novog predsednika i članove Upravnog odbora. Tražimo ljude koji vole Partizan i hoće da pomognu u ovako teškoj situaciji. Ne bih da govorim o imenima, kad se odlučimo, ona će se čuti na skupštini“, rekao je Šilobad za Sport.

Šilobad je naveo i da od ukupnog duga koji je 5.000.000 evra, oko 1.600.000 ide prema Marfin banci, 2.000.000 ka igračima, a ostalo na dobavljače.

On je rekao da Partizanov preostali dug za porez iznosi 430.000 evra, a da je od trenutka kada se ušlo u reprogram plaćeno 17 rata.
“Nama je prioritet plaćanje poreskog duga, ali poslednjih sedam rata jednostavno nismo imali odakle. Pokušavamo da napravimo novi dogovor, nadamo se da će biti razumevanja da se ponovo napravi reprogram za ostatak duga. Čekamo povratnu informaciju“, kazao je Šilobad u izjavi za Žurnal.

Komentari / 0

Ostavite komentar