Живо пет наследника вође Трећег Рајха

Тренутно у свету живи петоро људи чији су родитељи били полубрат и полусестра Адолфа Хитлера, а крајем прошлог века се појавила прича о њиховом необичном договору.

Свијет 27.08.2015 | 18:30
Живо пет наследника вође Трећег Рајха

Добро нам је позната Хитлерова опседнутост перфекционизмом и пуританизмом, тзв. еугенизмом - односно расном хигијеном. И више деценија након његове смрти, остају многа питања у вези с ликом и (не)делом Адолфа Хитлера, а једно од њих је и има ли данас у свету Хитлерових сродника, пише "Нешнал гиографик РС".

Да ли и данас негде постоје његови гени? Одговор је - да.

Данас на свету живи пет особа које су у сродству са Адолфом Хитлером. Синови Хитлерове полусестре Ангеле Хитлер - Питер Рубал и Хајнер Хошегер и тројица синова Хитлеровог полубрата Алоиса Хитлера: Александар, Луис и Брајан Стјуарт-Хјустон.

Питер Рубал данас има 82 године, док Хајнер Хошегер има 68 и ниједан од њих двојице нема децу. С друге стране, Хитлерови потомци са стране његовог полубрата имају између 48 и 64 године и, такође, немају децу. Претпоставља се да између преосталих носиоца гена Адолфа Хитлера постоји тајни пакт да се прекине опстанак "хитлеровских" гена.

Ипак, оно што и данас збуњује многе историчаре јесту Хитлерови савременици. И даље се са сигурношћу не може тврдити да ли је Хитлеров деда Јохан Георг Хидлер или да ли је његов млађи брат Јохан Непомунк. Јохан Георг Хидлер оженио је Ан Шикелгрубер 1842. године и постао законски очух Хитлеровом оцу Алоису.

Хитлерова мајка Карла је једна од једанаесторо деце Јохане Хитлер и Баптиста Пулца. Без обзира на спекулације око мистерије ко је заправо Хитлеров деда, чињеница је да је Карла морала да тражи дозволу од цркве како би се удала, јер је била у срдоству са Хитлеровим оцем.

Ни Адолф ни Паула Хитлер нису имали деце. Међутим, Хитлеров отац оженио се по други пут и добио троје деце - Леа, Ангелу и Алфреда Рубала. Питер Рубал и Хајнер Хошегер су синови Алоисове деце из другог брака и њих двојица припадају наведеним преосталим носиоцима Хитлерових гена.

Иако званично нико од преосталих носиоца Хитлерових гена нема своју децу нити су они признали да су склопили некакав пакт, Дејвид Гарднер, аутор књиге "Последњи Хитлери", деведесетих година прошлог века је разговарао с њима и записао нешто интересантно.

Нису потписали пакт, али су разговарали, причали су о бремену које су имали у својим животима и сложили се да се нико од њих не жени, да нико од њих нема децу... И то је пакт којег се држе и данас.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВОЈВОДА

27.08.2015 18:35

Ако сам ја добро разумео, Адолф је сам себи био деда?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

код

28.08.2015 06:38

Жива му цијела ЕУ !

ОДГОВОРИТЕ