СК: Србија доминира, а то можда није добро!

Од 23. августа нико Србији није узео ни 20 поена у сету, а наредни меч игра тек 30. августа!

Остали спортови 27.08.2015 | 20:00
СК: Србија доминира, а то можда није добро!

Играмо много добро, побеђујемо изузетно убедљиво, а селектор је забринут.

Помислили бисте да претерује, али не! Постоји озбиљан разлог за то...

Наше одбојкашице, након стартног пораза од Кине (1:3) и маратонске победе над светским првакињама Американкама (3:2, тај меч одигран је 23. августа) забележиле су и четврти узастопни тријумф на Светском купу у Јапану, одакле ће само две најбоље екипе отићи на Олимпијске игре у Рију наредне године.

Попут Перуа (10, 17, 10) и Алжира (7, 11, 3) ни репрезентација Јужне Кореје ни у једном од три сета није успела да стигне до 20. поена у мечу са нашим дамама – у Матсумоту: Србија – Јужна Кореја 25:16, 25:19, 25:16.

Селектор Зоран Терзић, предосећајући нову доминацију свог тима, рекао је још после меча са Алжиркама, у којима је Србија остварила најубедљивији сет у историји Светских купова (25:3) да га брине то што нема ко озбиљан да стане с друге стране мреже и натера Српкиње да дају све од себе и пруже најбољу одбојку.

Да ствар буде боља, иако поглед на табелу храбри и улива оптимизам, после три тренинг меча у низу нашу репрезентацију очекује пауза од два дана и селидба у други град, а тамо ће вероватно пасти одлука око тога може ли Србија да буде на првом или другом месту.

"Плашим се да не испаднемо из ритма", рекао је Терзић.

Тренутна табела, уз подсећање да ће Светски куп бити завршен тек 6. септембра када сви буду играли са свима, изгледа овако: Русија 5-0, САД 4-1, Кина 4-1, Србија 4-1, Јапан 3-1, Доминиканска Република 3-1 (састају се међусобно касније Јапан и Дом. Реп), Јужна Кореја 2-3, Аргентина 2-3, Перу 1-4, Куба 1-4, Кенија 0-5 и Алжир 0-5.

После паузе од 72 сати, Србија ће 30. августа играти против Доминиканки, а онда вероватно меч турнира са још непораженим Рускињама, с тим да тај тим тек треба да игра са САД и Кином, са којима су наше одбојкашице направиле круг у којем свако има победу и пораз. Након Русије, 1. септембра играмо са домаћином Јапаном и онда следи нова пауза од три дана и три, судећи према виђеном до сада, лагана противника – Куба, Кенија и Аргентина.

Дакле, прођу ли Српкиње непоражене кроз тродневни пакао (Доминиканска Р, Русија, Јапан), биће реално очекивати да девојке већ за десет дана обезбеде пласман у Рио и преко ТВ-а прате додатне квалификационе турнире.

Управо зато је и забринут Терзић, јер је његов тим у размаку од тачно седам дана, од недеље (САД) до недеље (Дом. Република) одиграо три меча са недораслим ривалима и имао три дана паузе.

Коментари / 0

Оставите коментар