SK: Srbija dominira, a to možda nije dobro!

Od 23. avgusta niko Srbiji nije uzeo ni 20 poena u setu, a naredni meč igra tek 30. avgusta!

Ostali sportovi 27.08.2015 | 20:00
SK: Srbija dominira, a to možda nije dobro!

Igramo mnogo dobro, pobeđujemo izuzetno ubedljivo, a selektor je zabrinut.

Pomislili biste da preteruje, ali ne! Postoji ozbiljan razlog za to...

Naše odbojkašice, nakon startnog poraza od Kine (1:3) i maratonske pobede nad svetskim prvakinjama Amerikankama (3:2, taj meč odigran je 23. avgusta) zabeležile su i četvrti uzastopni trijumf na Svetskom kupu u Japanu, odakle će samo dve najbolje ekipe otići na Olimpijske igre u Riju naredne godine.

Poput Perua (10, 17, 10) i Alžira (7, 11, 3) ni reprezentacija Južne Koreje ni u jednom od tri seta nije uspela da stigne do 20. poena u meču sa našim damama – u Matsumotu: Srbija – Južna Koreja 25:16, 25:19, 25:16.

Selektor Zoran Terzić, predosećajući novu dominaciju svog tima, rekao je još posle meča sa Alžirkama, u kojima je Srbija ostvarila najubedljiviji set u istoriji Svetskih kupova (25:3) da ga brine to što nema ko ozbiljan da stane s druge strane mreže i natera Srpkinje da daju sve od sebe i pruže najbolju odbojku.

Da stvar bude bolja, iako pogled na tabelu hrabri i uliva optimizam, posle tri trening meča u nizu našu reprezentaciju očekuje pauza od dva dana i selidba u drugi grad, a tamo će verovatno pasti odluka oko toga može li Srbija da bude na prvom ili drugom mestu.

"Plašim se da ne ispadnemo iz ritma", rekao je Terzić.

Trenutna tabela, uz podsećanje da će Svetski kup biti završen tek 6. septembra kada svi budu igrali sa svima, izgleda ovako: Rusija 5-0, SAD 4-1, Kina 4-1, Srbija 4-1, Japan 3-1, Dominikanska Republika 3-1 (sastaju se međusobno kasnije Japan i Dom. Rep), Južna Koreja 2-3, Argentina 2-3, Peru 1-4, Kuba 1-4, Kenija 0-5 i Alžir 0-5.

Posle pauze od 72 sati, Srbija će 30. avgusta igrati protiv Dominikanki, a onda verovatno meč turnira sa još neporaženim Ruskinjama, s tim da taj tim tek treba da igra sa SAD i Kinom, sa kojima su naše odbojkašice napravile krug u kojem svako ima pobedu i poraz. Nakon Rusije, 1. septembra igramo sa domaćinom Japanom i onda sledi nova pauza od tri dana i tri, sudeći prema viđenom do sada, lagana protivnika – Kuba, Kenija i Argentina.

Dakle, prođu li Srpkinje neporažene kroz trodnevni pakao (Dominikanska R, Rusija, Japan), biće realno očekivati da devojke već za deset dana obezbede plasman u Rio i preko TV-a prate dodatne kvalifikacione turnire.

Upravo zato je i zabrinut Terzić, jer je njegov tim u razmaku od tačno sedam dana, od nedelje (SAD) do nedelje (Dom. Republika) odigrao tri meča sa nedoraslim rivalima i imao tri dana pauze.

Komentari / 0

Ostavite komentar