СП - атлетика, преглед...

Американка Алисон Феликс доминантно је стигла до титуле првака света у спринту на 400 метара. Пољска атлетичарка Анита Влодарчик освојила је златну медаљу у бацању кладива на Светском првенству у Пекингу. Амерички атлетичар Кристијан Тејлор освојио је злато у троскоку на Светском првенству у Пекингу другим најбољим резултатом у историји - 18,21 метара.

Остали спортови 27.08.2015 | 16:30
СП - атлетика, преглед...

Феликс је освојила своје прво злато у овој дисциплини, али купно девето у каријери на светским првенствима, по чему је постала рекордерка САД

Она је у "Птичјем гнезду" трчала 49,26 секунди, побегавши најближим ривалкама неколико метара, те постала прва жена која је била првакиња света на 200 и 400м.

До сребра је стигла Шауне Милер са Бахама (49,67с), док је бронзану медаљу освојила Шерика Џексон с Јамајке (49,99с).

Феликс је у каријери три пута била првак света на 200 метара, има и једно злато са Олимпијских игара, док је остала одличја освајала у штафети.

До СП у Пекингу стајала је раме уз раме са Карлом Луисом, Мајклом Џонсоном и Лешоном Меритом, али је оставила своје мушке колеге иза себе.

У каријери има 13 златних медаља са светских првенстава и олимпијских игара, уз још седам са осталих такмичења.

Влодарчик је тријумфовала хицем од 80,85 метара и тако уједно поставила нови рекорд планетарног шампионата.

Сребро је припало Кинескињи Жанг Венксију која је кладиво бацила до даљине од 76,33 метара,

Бронза је отишла у руке Францускиње Александре Таверније, која је имала резултат од 74,02 метра.

Тејлор је победнички скок извео у последњој серији, за свега осам центиметра промашивши светски рекорд Британца Џонатана Едвардса од 18,29 метара, постављеног на Светском првенству у Гетеборгу 1995.

Олимпијски шампион из Лондона 2012. и светски првак из Даегуа 2011. целе сезоне је био у дуелу са Кубанцем Педром Паблом Пичардом, да би га буквално последњим скоком оставио на другом степенику победничког постоља на Светском првенству у Пекингу.

Пичардо је скоком од 17,73 метара, такодје изведеним у последњој серији, морао да се задовољи сребром, док је бронзу освојио Португалац Нелсон Евора са 17,52 метара.

Коментари / 0

Оставите коментар