Могеринијева ће доћи у посјету "охрабрења"!

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић задовољан је позитивним помацима на европском путу БиХ и увјерен у наставак већ видљивог напретка ка чланству у ЕУ.

Босна и Херцеговина 27.08.2015 | 13:02
Могеринијева ће доћи у посјету "охрабрења"!

Током разговора са високим представником ЕУ Федериком Могерини у Бечу, Човић је подсјетио да је Предсједништво усвојило Мастер план процеса интегрисања БиХ у ЕУ који предвиђа конкретне кораке и рокове за све нивое власти у провођењу неопходних реформи.

Он је истакао да је Реформска агенда, као оквир наведених реформских процеса, усвојена и потписана на свим нивоима власти, те нагласио важност постигнутог договора о механизму координације послова европских интеграција, који ће омогућити БиХ да са ЕУ разговара јединственим гласом.

Могеринијева је оцијенила веома значајним искораке који су направљени у протеклом периоду, те додала да је усвајањем наведених документа и већ предузетим конкретним реформама, БиХ показала снажну опредијељеност да искористи обновљену иницијативу ЕУ и поново покрене динамику интеграционог процеса.

Она је навела да је дијалог на овом нивоу посебан подстицај за даљи напредак и додатно интензивирање узајамних односа БиХ и ЕУ, саопштило је Предсједништво БиХ.

Могеринијева је потврдила и скору посјету БиХ као израз охрабрења за наставак позитивног кретања према ЕУ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Додо

27.08.2015 11:23

Можда ју је овај лицемјер са слике позвао да смири Додика и његов референдум???

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕРЗЕДЕС

27.08.2015 13:34

Мислим да није ста друго.

ОДГОВОРИТЕ