Mogerinijeva će doći u posjetu "ohrabrenja"!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović zadovoljan je pozitivnim pomacima na evropskom putu BiH i uvjeren u nastavak već vidljivog napretka ka članstvu u EU.

Bosna i Hercegovina 27.08.2015 | 13:02
Mogerinijeva će doći u posjetu "ohrabrenja"!

Tokom razgovora sa visokim predstavnikom EU Federikom Mogerini u Beču, Čović je podsjetio da je Predsjedništvo usvojilo Master plan procesa integrisanja BiH u EU koji predviđa konkretne korake i rokove za sve nivoe vlasti u provođenju neophodnih reformi.

On je istakao da je Reformska agenda, kao okvir navedenih reformskih procesa, usvojena i potpisana na svim nivoima vlasti, te naglasio važnost postignutog dogovora o mehanizmu koordinacije poslova evropskih integracija, koji će omogućiti BiH da sa EU razgovara jedinstvenim glasom.

Mogerinijeva je ocijenila veoma značajnim iskorake koji su napravljeni u proteklom periodu, te dodala da je usvajanjem navedenih dokumenta i već preduzetim konkretnim reformama, BiH pokazala snažnu opredijeljenost da iskoristi obnovljenu inicijativu EU i ponovo pokrene dinamiku integracionog procesa.

Ona je navela da je dijalog na ovom nivou poseban podsticaj za dalji napredak i dodatno intenziviranje uzajamnih odnosa BiH i EU, saopštilo je Predsjedništvo BiH.

Mogerinijeva je potvrdila i skoru posjetu BiH kao izraz ohrabrenja za nastavak pozitivnog kretanja prema EU.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dodo

27.08.2015 11:23

Možda ju je ovaj licemjer sa slike pozvao da smiri Dodika i njegov referendum???

ODGOVORITE
Name

MERZEDES

27.08.2015 13:34

Mislim da nije sta drugo.

ODGOVORITE