Анализа: Партизан није за Лигу шампиона!

Еврогол младог Шапоњића стигао је прекасно - само 100 секунди пре коначне пресуде - црно-бели ће после 180 минута са "совјетским" ривалом, ипак морати у Лигу Европе.

Фудбал 27.08.2015 | 17:15
Анализа: Партизан није за Лигу шампиона!

Прекасно за Лигу шампиона!

Актуелни састав шампиона Србије, Партизана, има квалитет за Европу, али за Лигу Европе. Објективно...

"Оно право", Лига шампиона, остаће недосањан сан после 180 минута фудбала против технички не бољег, али на терену боље организованог ривала: БАТЕ Борисов однео је из Београда премију од 14 милиона евра и четврти узастопни пролаз даље у плеј-оф рунди.

Иако јеЕВРОГОЛОМИвана Шапоњића у 92. минуту доживео ПРВИ пораз у тој фази такмичења у претходних осам мечева, тј. четири двомеча.

Црно-белима, који су дали све од себе ношени подршком 30.000 бучних навијача на "ЈНА", остаје утеха у томе да ће такмичење наставити у Лиги Европе, свесни да су клубу донели не малих пет милиона евра на том путу.

Ове среде 28. августа 2015. године: Партизан – БАТЕ Борисов 2:1 (0:1).

Белоруси су у првом полувремену тактички разбили идеју Зорана Милинковића да ће поставком 4-3-3 обезбедити улогу доминантног тима и диригента темпа утакмице, што је резултирало голом Игора Сташевича у 25. минуту, после "тек" четврте велике грешке одбране црно-белих.

Пауза, одмор, разговор у свлачионици и (прекасни) улазак легендарног капитена Саше Илића на терен, уз неминовно дефанзивни "совјетски" приступ белоруског шампиона, донели су "Парном ваљку" 135 минута очекивану надмоћ на терену и, испоставиће се, (ауто)гол утехе у 74. минуту утакмице, после центаршута Немање Петровића који је Максим Жавнерчик послао у своју мрежу.

И, онда... Када су Гробари увелико певали познату: "И када не будеш први ти...", млади виртоуз Иван Шапоњић извео је тренутак магије и xy гужву у шеснаестерцу гостију решио - маказицама под пречку, за ерупцију вулкана у Хумској, али авион за Белорусију је тада већ одлете и лава није дотакла госте.

Штета...

Имају ли црно-бели разлога за тугу?

Да!

Али, не због вечерашње утакмице, већ због оне од пре осам дана у Борисову, када су иако са десеторицом на терену у добром делу меча, пропустили две колосалне шансе за 0:1 при егал резултату (оба пута у прилици је био Андрија Живковић). С голом из гостима, комплетних 90 минута вечерас вероватно би изгледало потпуно другачије, овако...

...Живковић је пропустио једину стопостотну шансу за гол Партизана у Хумској, већ у 7. минуту, после луцидног потеза Валерија Божинова и идеалног центаршута Абубакара Оумаруа и, све до 70. минута игре, то је било "све" од српског шампиона – премало за Лигу шампиона.

Стрелац водећег гола за госте у 25. минуту био је резервиста Стасевич, после четврте очајне реакције одбране црно-белих од почетка меча. Био је то 300. погодак који је Партизан примио у евро-куповима.


У 74. минуту, Партизан је извео трећи опасан напад у низу, а центаршут Немање Петровића са леве стране неспретно је у своју мрежу преусмерио Максим Жавнерчик, тако да голман Сахеј Черник ни крајњим напорима није успео да спасе своју мрежу - 1:1.

Прекасно? Наизглед не!

Јер, у 92. минуту меча, резервиста Шапоњић који је заиграо још средином првог полувремена због повреде Валерија Божинова, постигао је гол који се ретко виђа и често премотава, али нажалост гол који није у пуној мери разгалио срца навијача, јер - није био довољан...

Коментари / 0

Оставите коментар