Analiza: Partizan nije za Ligu šampiona!

Evrogol mladog Šaponjića stigao je prekasno - samo 100 sekundi pre konačne presude - crno-beli će posle 180 minuta sa "sovjetskim" rivalom, ipak morati u Ligu Evrope.

Fudbal 27.08.2015 | 17:15
Analiza: Partizan nije za Ligu šampiona!

Prekasno za Ligu šampiona!

Aktuelni sastav šampiona Srbije, Partizana, ima kvalitet za Evropu, ali za Ligu Evrope. Objektivno...

"Ono pravo", Liga šampiona, ostaće nedosanjan san posle 180 minuta fudbala protiv tehnički ne boljeg, ali na terenu bolje organizovanog rivala: BATE Borisov odneo je iz Beograda premiju od 14 miliona evra i četvrti uzastopni prolaz dalje u plej-of rundi.

Iako jeEVROGOLOMIvana Šaponjića u 92. minutu doživeo PRVI poraz u toj fazi takmičenja u prethodnih osam mečeva, tj. četiri dvomeča.

Crno-belima, koji su dali sve od sebe nošeni podrškom 30.000 bučnih navijača na "JNA", ostaje uteha u tome da će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, svesni da su klubu doneli ne malih pet miliona evra na tom putu.

Ove srede 28. avgusta 2015. godine: Partizan – BATE Borisov 2:1 (0:1).

Belorusi su u prvom poluvremenu taktički razbili ideju Zorana Milinkovića da će postavkom 4-3-3 obezbediti ulogu dominantnog tima i dirigenta tempa utakmice, što je rezultiralo golom Igora Staševiča u 25. minutu, posle "tek" četvrte velike greške odbrane crno-belih.

Pauza, odmor, razgovor u svlačionici i (prekasni) ulazak legendarnog kapitena Saše Ilića na teren, uz neminovno defanzivni "sovjetski" pristup beloruskog šampiona, doneli su "Parnom valjku" 135 minuta očekivanu nadmoć na terenu i, ispostaviće se, (auto)gol utehe u 74. minutu utakmice, posle centaršuta Nemanje Petrovića koji je Maksim Žavnerčik poslao u svoju mrežu.

I, onda... Kada su Grobari uveliko pevali poznatu: "I kada ne budeš prvi ti...", mladi virtouz Ivan Šaponjić izveo je trenutak magije i xy gužvu u šesnaestercu gostiju rešio - makazicama pod prečku, za erupciju vulkana u Humskoj, ali avion za Belorusiju je tada već odlete i lava nije dotakla goste.

Šteta...

Imaju li crno-beli razloga za tugu?

Da!

Ali, ne zbog večerašnje utakmice, već zbog one od pre osam dana u Borisovu, kada su iako sa desetoricom na terenu u dobrom delu meča, propustili dve kolosalne šanse za 0:1 pri egal rezultatu (oba puta u prilici je bio Andrija Živković). S golom iz gostima, kompletnih 90 minuta večeras verovatno bi izgledalo potpuno drugačije, ovako...

...Živković je propustio jedinu stopostotnu šansu za gol Partizana u Humskoj, već u 7. minutu, posle lucidnog poteza Valerija Božinova i idealnog centaršuta Abubakara Oumarua i, sve do 70. minuta igre, to je bilo "sve" od srpskog šampiona – premalo za Ligu šampiona.

Strelac vodećeg gola za goste u 25. minutu bio je rezervista Stasevič, posle četvrte očajne reakcije odbrane crno-belih od početka meča. Bio je to 300. pogodak koji je Partizan primio u evro-kupovima.


U 74. minutu, Partizan je izveo treći opasan napad u nizu, a centaršut Nemanje Petrovića sa leve strane nespretno je u svoju mrežu preusmerio Maksim Žavnerčik, tako da golman Sahej Černik ni krajnjim naporima nije uspeo da spase svoju mrežu - 1:1.

Prekasno? Naizgled ne!

Jer, u 92. minutu meča, rezervista Šaponjić koji je zaigrao još sredinom prvog poluvremena zbog povrede Valerija Božinova, postigao je gol koji se retko viđa i često premotava, ali nažalost gol koji nije u punoj meri razgalio srca navijača, jer - nije bio dovoljan...

Komentari / 0

Ostavite komentar