Прште трансфери: Сонг, Коентрао, Иљара, Љоренте...!

Како знате да се ближи крај прелазног рока у Европи? Ево примера – у једној вести навешћемо неколико трансфера који су се појавили у последњих пар сати.

Фудбал 27.08.2015 | 13:30
Прште трансфери: Сонг, Коентрао, Иљара, Љоренте...!

Ближи се 31. август.

Не само да су ноћи хладније и дани краћи, већ и вести о трансферима фудбалера прште из минута у минут.
Зато ћемо максимално скратити причу и бити веома концизни. Идемо редом.

Рома је, након што је довела Жезуса из Интера и суочила се са понудом Астон Виле за Адема Љајића, позајмила левог бека Пари Сен Жермена, Лукаса Дињеа за 2,5 милиона евра уз опцију откупа уговора наредног лета.

Диње има 22 године, а Рома није саопштила која је уговорена цена откупа, мада се вредност репрезентативца Француске процењује на око 15 милиона евра.

Фабио Коентрао чекан је у Милану, али су у Интеру сазнали да је у међувремену скренуо у Монте Карло и потписао за Монако. Леви бек Реала, који се није наиграо фудбала поред Марсела, позван је у последњи час да се прикључи "кнежевима" и прихватио је то, јер је Монако пристао да пошаље Левина Курзаву у ривалски Пари Сен Жермен.

Тако је Диње отворио место за Курзаву, Курзава за Коентраа, а Интер остао приморан да задржи Данијеле Сантона, јер Португалца нису дочекали. Коентрао се извинио "неразурима" и објаснио да је изабрао Монако јер игра Лигу Европе, а Интер не игра евро-купове ове сезоне.

Иначе, тренер Интера Роберто Манћини имао је планове да се "отараси" и Јута Нагатома и Сантона, али ће сада морати да размисли. Коентрао је позајмљен на годину дана из Реала, саопштио је Монако.

Британски медији наводе да је Арсенал, који је од звучних трансфера овог лета завршио само онај Петера Чеха из Челсија, послао "ласт минуте" понуду у Севиљу за Грегора Криковјака и да она износи 21 милион евра.

Наводи се да је Севиља већ одбијала Арсенал, упућујући "тобџије" на Пољакову излазну клаузулу од 25 милиона, а да је Арсен Венгер сада приближио понуду максималној и да ће чекати "пар дана". Претпоставка је да ће Арсенал, ако Севиља опет каже: "Не", на крају уплатити излазну клаузулу и одвести играча са "Санчез Пицхуана".

А, на тај стадио стиже Фернандо Љоренте и то као слободан играч, пишу италиијански медији, након што је Јуве схватио да неће успети да прода Шпанца, а Шпанац схватио да је у клуб стигло толико нових нападача овог лета да ће јако тешко играти у Торину.

Севиља ће играча добити "за џ", а Јуве уштедети око 20 милиона евра колико би Љоренте зарадио до истека уговора са шампионом Италије. Овај сценарио растужио је све у Вест Хему, који су желели Симонеа Зазу да узму из Јувентуса пре него што је бивши ас Сасуола и репрезентације Италије и заиграо у црно-белом дресу, али је претпоставка да Масимилијано Алегри сада неће дозволити да остане и без Љоренте и без Зазе.

Фаворити за место у шпицу свакако су Марио Манџукић, Алваро Мората и Пауло Дибала.

Реал Сосиједад добио је назад Асијера Иљарамендија, након што га је пре две сезоне продао Реалу за 30 милиона евра! "Иљара" се није снашао у Мадриду, а није био ни у плановима новог тренера Рафе Бенитеза, који је на његовом месту ангажовао Матеа Ковачића, тако да је Иљараменди изабрао да се врати "кући", одакле је и дошао.

За њега је било заинтересовано неколико клубова, али је играч одлучио да то буде Сосиједад, који је наводно платио 17 милиона евра да га врати назад.

Иако Барселона своја појачања Арду Турана и Алекса Видала (прича се да Барса жели и Антоана Мартијала из Монака) може да почне да користи тек у јануару, а у међувремену су се повредили Дани Алвеш и Серхио Бускетс, у Милану су уверени да ће убедити Каталонце да им позајме прекобројног Алекса Сонга.

Сонг је прошлу сезону провео у Вест Хему, а овог лета вратио се у Барселону, где би вероватно мало играо да ситуација са првим тимом није каква јесте, јер поред забране регистрације нових играча и повреде неколицине првотимаца, Барса се овог лета суочила и са одласком неколико фудбалера, па је Луису Енрикеу веома сужен простор за маневар.

Милан Синише Михајловића очајно је отворио сезону, поразом од 2:0 у Фиренци, а клуб је близу да прихвати понуду Јувентуса за Рикарда Монтолива, што би само појачало потребу за новим везистом.

Алберто Ђилардино, након што је Кинезима узео паре играјући као позајмљени играч Фиорентине за Гвангжу, враћа се у Серију А, али не као фудбалер Лација, већ као појачање Палерма.

Јувентус је овог лета остао без Ромула, Алесандра Матрија, Марка Сторарија, Андрее Пирла, Луке Маронеа, Анђела Огбоне, Карлоса Тевеза, Артура Видала и Симонеа Пепеа, а дошли су Пауло Дибала, Марио Манџукић, Сами Кедира, Нето, Симоне Заза, Гида Вадала, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо, Данијеле Ружани и Маурисио Исла.

Али, то није све.

Док чекају коначан одговор Шалкеа на понуду за Јулијана Дракслера, у Јувентусу су ступили у контакт с Манчестер ситијем око довођења Самира Насрија, који је вероватно пао у други план након што је у клуб дошао Рахим Стерлинг из Ливерпула.

Вероватно није могло краће...

Коментари / 0

Оставите коментар