Pršte transferi: Song, Koentrao, Iljara, Ljorente...!

Kako znate da se bliži kraj prelaznog roka u Evropi? Evo primera – u jednoj vesti navešćemo nekoliko transfera koji su se pojavili u poslednjih par sati.

Fudbal 27.08.2015 | 13:30
Pršte transferi: Song, Koentrao, Iljara, Ljorente...!

Bliži se 31. avgust.

Ne samo da su noći hladnije i dani kraći, već i vesti o transferima fudbalera pršte iz minuta u minut.
Zato ćemo maksimalno skratiti priču i biti veoma koncizni. Idemo redom.

Roma je, nakon što je dovela Žezusa iz Intera i suočila se sa ponudom Aston Vile za Adema Ljajića, pozajmila levog beka Pari Sen Žermena, Lukasa Dinjea za 2,5 miliona evra uz opciju otkupa ugovora narednog leta.

Dinje ima 22 godine, a Roma nije saopštila koja je ugovorena cena otkupa, mada se vrednost reprezentativca Francuske procenjuje na oko 15 miliona evra.

Fabio Koentrao čekan je u Milanu, ali su u Interu saznali da je u međuvremenu skrenuo u Monte Karlo i potpisao za Monako. Levi bek Reala, koji se nije naigrao fudbala pored Marsela, pozvan je u poslednji čas da se priključi "kneževima" i prihvatio je to, jer je Monako pristao da pošalje Levina Kurzavu u rivalski Pari Sen Žermen.

Tako je Dinje otvorio mesto za Kurzavu, Kurzava za Koentraa, a Inter ostao primoran da zadrži Danijele Santona, jer Portugalca nisu dočekali. Koentrao se izvinio "nerazurima" i objasnio da je izabrao Monako jer igra Ligu Evrope, a Inter ne igra evro-kupove ove sezone.

Inače, trener Intera Roberto Manćini imao je planove da se "otarasi" i Juta Nagatoma i Santona, ali će sada morati da razmisli. Koentrao je pozajmljen na godinu dana iz Reala, saopštio je Monako.

Britanski mediji navode da je Arsenal, koji je od zvučnih transfera ovog leta završio samo onaj Petera Čeha iz Čelsija, poslao "last minute" ponudu u Sevilju za Gregora Krikovjaka i da ona iznosi 21 milion evra.

Navodi se da je Sevilja već odbijala Arsenal, upućujući "tobdžije" na Poljakovu izlaznu klauzulu od 25 miliona, a da je Arsen Venger sada približio ponudu maksimalnoj i da će čekati "par dana". Pretpostavka je da će Arsenal, ako Sevilja opet kaže: "Ne", na kraju uplatiti izlaznu klauzulu i odvesti igrača sa "Sančez Pichuana".

A, na taj stadio stiže Fernando Ljorente i to kao slobodan igrač, pišu italiijanski mediji, nakon što je Juve shvatio da neće uspeti da proda Španca, a Španac shvatio da je u klub stiglo toliko novih napadača ovog leta da će jako teško igrati u Torinu.

Sevilja će igrača dobiti "za dž", a Juve uštedeti oko 20 miliona evra koliko bi Ljorente zaradio do isteka ugovora sa šampionom Italije. Ovaj scenario rastužio je sve u Vest Hemu, koji su želeli Simonea Zazu da uzmu iz Juventusa pre nego što je bivši as Sasuola i reprezentacije Italije i zaigrao u crno-belom dresu, ali je pretpostavka da Masimilijano Alegri sada neće dozvoliti da ostane i bez Ljorente i bez Zaze.

Favoriti za mesto u špicu svakako su Mario Mandžukić, Alvaro Morata i Paulo Dibala.

Real Sosijedad dobio je nazad Asijera Iljaramendija, nakon što ga je pre dve sezone prodao Realu za 30 miliona evra! "Iljara" se nije snašao u Madridu, a nije bio ni u planovima novog trenera Rafe Beniteza, koji je na njegovom mestu angažovao Matea Kovačića, tako da je Iljaramendi izabrao da se vrati "kući", odakle je i došao.

Za njega je bilo zainteresovano nekoliko klubova, ali je igrač odlučio da to bude Sosijedad, koji je navodno platio 17 miliona evra da ga vrati nazad.

Iako Barselona svoja pojačanja Ardu Turana i Aleksa Vidala (priča se da Barsa želi i Antoana Martijala iz Monaka) može da počne da koristi tek u januaru, a u međuvremenu su se povredili Dani Alveš i Serhio Buskets, u Milanu su uvereni da će ubediti Katalonce da im pozajme prekobrojnog Aleksa Songa.

Song je prošlu sezonu proveo u Vest Hemu, a ovog leta vratio se u Barselonu, gde bi verovatno malo igrao da situacija sa prvim timom nije kakva jeste, jer pored zabrane registracije novih igrača i povrede nekolicine prvotimaca, Barsa se ovog leta suočila i sa odlaskom nekoliko fudbalera, pa je Luisu Enrikeu veoma sužen prostor za manevar.

Milan Siniše Mihajlovića očajno je otvorio sezonu, porazom od 2:0 u Firenci, a klub je blizu da prihvati ponudu Juventusa za Rikarda Montoliva, što bi samo pojačalo potrebu za novim vezistom.

Alberto Đilardino, nakon što je Kinezima uzeo pare igrajući kao pozajmljeni igrač Fiorentine za Gvangžu, vraća se u Seriju A, ali ne kao fudbaler Lacija, već kao pojačanje Palerma.

Juventus je ovog leta ostao bez Romula, Alesandra Matrija, Marka Storarija, Andree Pirla, Luke Maronea, Anđela Ogbone, Karlosa Teveza, Artura Vidala i Simonea Pepea, a došli su Paulo Dibala, Mario Mandžukić, Sami Kedira, Neto, Simone Zaza, Gida Vadala, Aleks Sandro, Huan Kuadrado, Danijele Ružani i Maurisio Isla.

Ali, to nije sve.

Dok čekaju konačan odgovor Šalkea na ponudu za Julijana Drakslera, u Juventusu su stupili u kontakt s Mančester sitijem oko dovođenja Samira Nasrija, koji je verovatno pao u drugi plan nakon što je u klub došao Rahim Sterling iz Liverpula.

Verovatno nije moglo kraće...

Komentari / 0

Ostavite komentar