ЛШ: Партизан - БАТЕ 2:1, реакције играча...

Капитен Партизана Саша Илић сматра да је победа над БАТЕ Борисовим слаба утеха за екипу и навијаче која оставља "горак укус". Везни играч Партизана Стефан Бабовић жали за пропуштеном шансом, али истиче да ће захваљујући његовом тиму Србија гледати фудбал у Европи.

Фудбал 27.08.2015 | 11:30
ЛШ: Партизан - БАТЕ 2:1, реакције играча...

Црно-бели су савладали БАТЕ 2:1 после преокрета, али су због пораза од 1:0 у Борисову остали без места у Лиги шампиона.

"Ова победа је блага утеха, како и за нас играче, тако и за навијаче. Велико је ово искуство за све нас. Можда остаје мало горак утисак, јер смо били близу Лиге шампиона, али нисмо успели", рекао је Илић.

Илић је оценио да је Партизан бојажљиво ушао у утакмицу.

"Можда је и очекивано што је екипа 'изгорела' на почетку меча, јер екипа има доста младих играча који немају много европских утакмица. У овако великој утакмици, то је мач с две оштрице. Сви су пружили свој максимум, али ствари се на терену нису одвијале како смо очекивали", рекао је Илић.

Капитен црно-белих додао је да се екипа окреће такмичењу у Лиги Европа.

"Шта је ту је, играмо Лигу Европе. Имамо још шест утакмица да покажемо шта знамо. Сада се окрећемо том такмичењу и домаћем првенству", рекао је Илић.

"Штета је, јер смо стали на последњем степенику. Свака част јужној трибини на феноменалној подршци. Захваљујући Партизану Србија ће гледати фудбал у Европи у наставку сезоне", рекао је Бабовић.

Андрија Живковић такође је изразио разочарање због "Пирове победе".

"Вратили смо се и добили ривала у јако тешкој утакмици, али остаје жал за Лигом шампиона. Сваком се деси да има лош дан, нисмо имали среће, јер нам је недостајао само један гол. Пореметило нас је њихово водјство, али вратили смо се у другом полувремену, нажалост, то није било довољно. Фалило је мало среће, идемо даље и окрећемо се следећој утакмици", рекао је Живковић.

Дарко Брашанац је такође разочаран због пропуштене прилике, али је задовољан игром против белоруског тима.

"Тешка утакмица је иза нас, остаје велики жал што нисмо успели да се пласирамо у Лигу шампиона пред нашим навијачима. Ако ништа, барем још једна победа у Европи и пред нашим навијачима. Победа ће нам много значити у Лиги европе, хвала навијачима и надам се да ћемо и даље имати овакву подршку", рекао је Брашанац.

Он је додао да ће и поред повређене аркаде бити спреман за наступ у Суперлиги Србије.

"Бићу спреман да играм против ОФК Београда, чекају наш тешке утакмице. Желимо и следеће сезоне да играмо утакмице као што је ова вечерас", поручио је Брашанац.

Голман Партизана Живко Живковић истакао је после двомеча са БАТЕ Борисовим да је мало недостајало црно-белима да прођу даље.

Партизан је у првом мечу изгубио са 1:0 у Белорусији, а онда са 2:1 победио у реваншу, но БАТЕ је прошао у Лигу шампиона због гола датог у гостима, па ће шампион Србије евро-причу наставити у Лиги Европе.

"У првом полувремену смо играли мало бојажљиво, али смо опет имали неке прилике, полу-прилике тачније. Друго полувреме - била је друга прича. Дали смо стварно свој максимум, тај један гол нам је само фалио. Шест утакмица Европи, четири побее, по победа и реми, ако се не варам. Идемо даље", констатовао је Живко Живковић.

Абубакар Умару био је један од најбољих играча Партизана у реванш мечу плеј-офа за Лигу шампиона против белоруског првака, па и не чуди што му је тешко пала елиминација црно-белих.

"Недостајао нам је брзи гол. Да је тако почео овај реванш, све би било другачије, верујем да би било тако. Имамо сад пред собом нешто друго, уместо Лиге шампиона - Лигу Европе. Даћемо све од себе да у њој освојимо бодове, да победимо неког и да ако можемо остваримо запажени успех", рекао је Умару.

Партизанов нападач Валериј Божинов, који је већ у 39. минуту морао да напусти терен због повреде, замолио је новинаре да не коментарише елиминацију Партизана у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Молим вас, немојте да коментаришем ово данас. Увек сам доступан за медије, тако ће и остати, али молим вас за разумевање", рекао је Божинов представницима штампе.

Партизанов дефанзивац Мирослав Вулићевић не крије да му је веома тешко због неуспеха црно-белих да се домогну Лиге шампиона.

"Болна елиминација, не постоји ништа горе него кад победите, а испаднете. Шта да радимо, мислим да смо у првом полувремену пропустили доста тога, друго смо коректно одиграли. Надокнадили смо гол минуса, али да смо раније изједначили, дошао би и трећи пре. Свака част и публици, бодрили су нас свих 90 минута", рекао је Вулићевић и додао:

"Да ли смо превише бојажљиво почели? Сад је лако причати шта би било кад би било, али истина је да смо први део слабије одиграли, пустили смо да тече... мада смо код 0:0 имали шансе. Требало је онда дати три гола за полувреме што је најтеже, а пошто смо били близу, баш боли".

Дефанзивац БАТЕ Борисова, а некадашњи фудбалер Црвене звезде Филип Младеновић, и поред увреда које је претрпео од стране навијача Партизана, није много замерао присталицама црно-белих после проласка белоруског тима у Лигу шампиона.

"Атмосфера каква се пожелети може, све најбоље желим Партизану", била је прва Младеновићева реакција, а онда је уследила и нешто опширнија:

"Тешка утакмица је иза нас. Знали смо како ће бити, на почетку смо дали гол, а могли смо да их казнимо са још једним поготком. У другом полувремену смо пали како нисмо смели, сви знамо како је кад је неко ношен публиком. Али, и поред тога смо имали иницијативу, могли смо још да их казнимо... Примамо голове, понављају нам се грешке, хвала Богу што нас нису казнили, али смо на крају заслужено прошли даље. Партизану желим све најбоље у Лиги Европе".

Са трибина је било и скандирања која су подсетила да је Младеновић играо за Црвену звезду.

"То је фудбал, увек кажем да је ово атмосфера каква се може пожелети за једног фудбалера. Лепа је била игра, сад, то што сам играо против Партизана као бивши играч Звезде нема никакве везе. Овај фудбал се игра са притиском, ја се трудим да га не осетим и то је све", закључио је Филип Младеновић.

Жреб за групну фазу Лиге Европа одржаће се у петак у 13 часова по средњеевропском времену.

Коментари / 0

Оставите коментар