LŠ: Partizan - BATE 2:1, reakcije igrača...

Kapiten Partizana Saša Ilić smatra da je pobeda nad BATE Borisovim slaba uteha za ekipu i navijače koja ostavlja "gorak ukus". Vezni igrač Partizana Stefan Babović žali za propuštenom šansom, ali ističe da će zahvaljujući njegovom timu Srbija gledati fudbal u Evropi.

Fudbal 27.08.2015 | 11:30
LŠ: Partizan - BATE 2:1, reakcije igrača...

Crno-beli su savladali BATE 2:1 posle preokreta, ali su zbog poraza od 1:0 u Borisovu ostali bez mesta u Ligi šampiona.

"Ova pobeda je blaga uteha, kako i za nas igrače, tako i za navijače. Veliko je ovo iskustvo za sve nas. Možda ostaje malo gorak utisak, jer smo bili blizu Lige šampiona, ali nismo uspeli", rekao je Ilić.

Ilić je ocenio da je Partizan bojažljivo ušao u utakmicu.

"Možda je i očekivano što je ekipa 'izgorela' na početku meča, jer ekipa ima dosta mladih igrača koji nemaju mnogo evropskih utakmica. U ovako velikoj utakmici, to je mač s dve oštrice. Svi su pružili svoj maksimum, ali stvari se na terenu nisu odvijale kako smo očekivali", rekao je Ilić.

Kapiten crno-belih dodao je da se ekipa okreće takmičenju u Ligi Evropa.

"Šta je tu je, igramo Ligu Evrope. Imamo još šest utakmica da pokažemo šta znamo. Sada se okrećemo tom takmičenju i domaćem prvenstvu", rekao je Ilić.

"Šteta je, jer smo stali na poslednjem stepeniku. Svaka čast južnoj tribini na fenomenalnoj podršci. Zahvaljujući Partizanu Srbija će gledati fudbal u Evropi u nastavku sezone", rekao je Babović.

Andrija Živković takođe je izrazio razočaranje zbog "Pirove pobede".

"Vratili smo se i dobili rivala u jako teškoj utakmici, ali ostaje žal za Ligom šampiona. Svakom se desi da ima loš dan, nismo imali sreće, jer nam je nedostajao samo jedan gol. Poremetilo nas je njihovo vodjstvo, ali vratili smo se u drugom poluvremenu, nažalost, to nije bilo dovoljno. Falilo je malo sreće, idemo dalje i okrećemo se sledećoj utakmici", rekao je Živković.

Darko Brašanac je takođe razočaran zbog propuštene prilike, ali je zadovoljan igrom protiv beloruskog tima.

"Teška utakmica je iza nas, ostaje veliki žal što nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona pred našim navijačima. Ako ništa, barem još jedna pobeda u Evropi i pred našim navijačima. Pobeda će nam mnogo značiti u Ligi evrope, hvala navijačima i nadam se da ćemo i dalje imati ovakvu podršku", rekao je Brašanac.

On je dodao da će i pored povređene arkade biti spreman za nastup u Superligi Srbije.

"Biću spreman da igram protiv OFK Beograda, čekaju naš teške utakmice. Želimo i sledeće sezone da igramo utakmice kao što je ova večeras", poručio je Brašanac.

Golman Partizana Živko Živković istakao je posle dvomeča sa BATE Borisovim da je malo nedostajalo crno-belima da prođu dalje.

Partizan je u prvom meču izgubio sa 1:0 u Belorusiji, a onda sa 2:1 pobedio u revanšu, no BATE je prošao u Ligu šampiona zbog gola datog u gostima, pa će šampion Srbije evro-priču nastaviti u Ligi Evrope.

"U prvom poluvremenu smo igrali malo bojažljivo, ali smo opet imali neke prilike, polu-prilike tačnije. Drugo poluvreme - bila je druga priča. Dali smo stvarno svoj maksimum, taj jedan gol nam je samo falio. Šest utakmica Evropi, četiri pobee, po pobeda i remi, ako se ne varam. Idemo dalje", konstatovao je Živko Živković.

Abubakar Umaru bio je jedan od najboljih igrača Partizana u revanš meču plej-ofa za Ligu šampiona protiv beloruskog prvaka, pa i ne čudi što mu je teško pala eliminacija crno-belih.

"Nedostajao nam je brzi gol. Da je tako počeo ovaj revanš, sve bi bilo drugačije, verujem da bi bilo tako. Imamo sad pred sobom nešto drugo, umesto Lige šampiona - Ligu Evrope. Daćemo sve od sebe da u njoj osvojimo bodove, da pobedimo nekog i da ako možemo ostvarimo zapaženi uspeh", rekao je Umaru.

Partizanov napadač Valerij Božinov, koji je već u 39. minutu morao da napusti teren zbog povrede, zamolio je novinare da ne komentariše eliminaciju Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Molim vas, nemojte da komentarišem ovo danas. Uvek sam dostupan za medije, tako će i ostati, ali molim vas za razumevanje", rekao je Božinov predstavnicima štampe.

Partizanov defanzivac Miroslav Vulićević ne krije da mu je veoma teško zbog neuspeha crno-belih da se domognu Lige šampiona.

"Bolna eliminacija, ne postoji ništa gore nego kad pobedite, a ispadnete. Šta da radimo, mislim da smo u prvom poluvremenu propustili dosta toga, drugo smo korektno odigrali. Nadoknadili smo gol minusa, ali da smo ranije izjednačili, došao bi i treći pre. Svaka čast i publici, bodrili su nas svih 90 minuta", rekao je Vulićević i dodao:

"Da li smo previše bojažljivo počeli? Sad je lako pričati šta bi bilo kad bi bilo, ali istina je da smo prvi deo slabije odigrali, pustili smo da teče... mada smo kod 0:0 imali šanse. Trebalo je onda dati tri gola za poluvreme što je najteže, a pošto smo bili blizu, baš boli".

Defanzivac BATE Borisova, a nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenović, i pored uvreda koje je pretrpeo od strane navijača Partizana, nije mnogo zamerao pristalicama crno-belih posle prolaska beloruskog tima u Ligu šampiona.

"Atmosfera kakva se poželeti može, sve najbolje želim Partizanu", bila je prva Mladenovićeva reakcija, a onda je usledila i nešto opširnija:

"Teška utakmica je iza nas. Znali smo kako će biti, na početku smo dali gol, a mogli smo da ih kaznimo sa još jednim pogotkom. U drugom poluvremenu smo pali kako nismo smeli, svi znamo kako je kad je neko nošen publikom. Ali, i pored toga smo imali inicijativu, mogli smo još da ih kaznimo... Primamo golove, ponavljaju nam se greške, hvala Bogu što nas nisu kaznili, ali smo na kraju zasluženo prošli dalje. Partizanu želim sve najbolje u Ligi Evrope".

Sa tribina je bilo i skandiranja koja su podsetila da je Mladenović igrao za Crvenu zvezdu.

"To je fudbal, uvek kažem da je ovo atmosfera kakva se može poželeti za jednog fudbalera. Lepa je bila igra, sad, to što sam igrao protiv Partizana kao bivši igrač Zvezde nema nikakve veze. Ovaj fudbal se igra sa pritiskom, ja se trudim da ga ne osetim i to je sve", zaključio je Filip Mladenović.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa održaće se u petak u 13 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar