Западни Балкан поразио ЕУ са 4:2

Финални дио првог дана самита земаља западног Балкана обиљежила је пријатељска фудбалска утакмица између тимова "Будућа ЕУ", за које су играли представници Србије, БиХ и Црне Горе, и "ЕУ" састављеног од високих званичника Европске уније.

Регион 27.08.2015 | 07:18
Западни Балкан поразио ЕУ са 4:2

Част да брани гол тима представника са Балкана имао је министар рударства и енергетике Србије Александар Антић, кога је са трибина бодрио премијер Александар Вучић.

"Не играм јер не знам да играм фудбал. Да се ради о шаху засигурно бих играо", објаснио је свој изостанак у тиму "Будуће чланице" премијер Вучић, који је пред сусрет на поклон добио дрес са бројем 11.

Он је, пред утакмицу, пожелио да у регуларном току сусрет буде завршен неријешеним резултатом и да се ријеши на пенале.

Антић је, пред утакмицу, изразио увјерење да ће на утакмици славити Европа.

Иако је српски министар објаснио да се бавио фудбалом, док је био млађи али да никада није био у улози голмана, прилику да покаже свој квалитет балкански голман имао је већ на почетку меча, када се нашао очи у очи са министром спољних послова Аустрије Себастијаном Курцом, који је прошао средином терена.

Хладнокрвност и присебност биле су на Антићевој страни, који је одличном интервенцијом успио да натјера аустријског шефа дипломатије да шутира поред гола.

Да не буде да је Србија носила све на својим плећима, у утакмици против ЕУ тим су чинили још премијер Македоније Никола Груевски, у нападу шеф косовске дипломатије Хашим Тачи, бх. министар спољних послова Игор Црнадак (зарадио и жути картон), његов црногорски колега Игор Лукшић, а тим је био појачан и представницима Министарства спољних послова Аустрије.

Број 10, који су носили највећи познаваоци фудбала попут Марадоне, Пелеа и Пиксија, на терену бечке "Аустрије" имао је прилику да обуче генерални секретар Савјета за регионалну сарадњу Горан Свилановић.

Да не носи џабе тај број Свилановић је показао овог пута у одбрани када је клизећим стартом помогао Антићу и спријечио "зицер" "ЕУ", што је изазвало велики аплауз публике.

Тим "ЕУ" предводили су премијер Словеније Миро Церар и шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц.

Правду на терену, заправо крај аут-линије, дијелили су европски комесар Јоханес Хан и предсједавајући ОЕБС-а, шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Играч са највише фудбалског искуства, премијер Груевски, довео је тим "Будуће чланице" у вођство послије Тачијевог паса, а са вођством отишло се на заслужену паузу.

Послије паузе исти тандем повећао је резултат на 2:0 у корист "Будућих чланица".

Тачи и Груевски дјеловали су као уиграни двојац.

Беким Чолаку, косовски министар европских интеграција, соло-продором још је једном матирао "ЕУ" и Балканцима повећао предност на 3:0.

Антић је повремено позивао на опрез опомињући своје саигарче да се врате у одбрану.

Међутим, повреда ручног зглоба, задобијена на утакмици, натјерала је српског министра да напусти терен, након што је Јохан Сатлер, шеф одсјека за Балкан у Министарству иностраних послова Аустрије, постигао први погодак за ЕУ и смањио резултат на 3:1.

Антић, кога је на голу замијенио Свилановић, терен је напустио уз аплауз публике, која је похвалила његово голманско умијеће.

Свилановић је у два наврата одличном парадом спасао гол "Будућих чланица".

Тим ЕУ није успијевао да наметне своју игру, па је Чолаку постигао још један погодак, чиме су "Будуће чланице" поново повећале вођство на 4:1.

Пред сам крај сусрета, генерални секретар Министарства спољних послова Аустрије Михаел Линхарт, смањио је предност Балканаца на 4:2, штго је био и коначан резултат.

Н.Н.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

борко

27.08.2015 05:40

Док народ гладује и једва саставља крај са крајем они се играју и проводе о нашем трошку! Е боже помози им не знају шта чине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политички фудбал

27.08.2015 06:00

О боже, помози нама,народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

27.08.2015 06:24

Да ли смо се овом победом квалификовали за улазак у ЕУ!? Једно у тиму фалио цувени Лактасенко... А сви народи ЕX-YУ и гладни и зедни....Јадно смо ми бре са њима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рекреативац

27.08.2015 08:37

Да је за ЕУ играо Виктор Орбан дао би 12 голова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

27.08.2015 08:43

КОЈА ЈЕ КЉУЧНА ПОРУКА ОВОГ ДЕКАДЕНТНОГ ДОГАЂАЈА ???, ПОРУКА ЈЕ ДА ЦИНИЗАМ И БЕЗОСЈЕЋАЈНОСТ "ПРЉАВОГ" КАПИТАЛИЗМА НЕМА ГРАНИЦА И ДА РИМСКО ЦАРСТВО ИЛИ АУСТРОУГАРСКА МОНАРХИЈА НИСУ НИКАДА НЕСТАЛИ, НЕГО СЕ ВРЕМЕНОМ САМО ТРАНСФОРМИШУ, А ВЈЕЧНИ ГЛАДИЈАТОРИ У АРЕНИ ОСТАЛИ СУ БАЛКАНСКИ НАРОДИ КОЈИ СЕ МЕЂУСОБНО БОРЕ НА ЖИВОТ И СМРТ, САМО БОГАТИМ "РИМЉАНИМА" ЗАБАВЕ РАДИ....

ОДГОВОРИТЕ