СП: Ивана се потајно нада злату!

Најбоља српска скакачица у даљ Ивана Шпановић рекла је да на Светском првенству у Пекингу наступа без оптерећења, али да потајно прижељкује златну медаљу.

Остали спортови 26.08.2015 | 19:20
СП: Ивана се потајно нада злату!

"Пре две године у Москви сам освојила бронзану медаљу којој се нико није надао. Овога пута сам на Светско првенство кренула максимално спремна, али исто толико и растерећена, без било каквог притиска. Потајно прижељкујем да ћу се наћи на постољу и чути коначно нашу химну“, пренео је Атлетски савез Србије њене речи пред почетак квалификација.

Национална рекордерка је у понедељак отпутовала у Пекинг, а у четвртак ујутру, у 4.20 по централноевропском времену наступиће у квалификацијама.

Укупно су пријављене 34 атлетичарке и оне су разврстане у две групе. Ивана Шпановић је у Групи А. Норма за финале је 6,75 метара, односно 12 најбољих по резултату.

Рекорд Иване Шпановић је 6,98, колико је скочила на Европском дворанском првенству у Прагу. Најбољи скок на отвореном јој је 6,88. Она и Британка Шара Проктор деле трећи најбољи резултат на свету.

Финале скока у даљ заказано је за четвртак у 13.20.

Коментари / 0

Оставите коментар