Нико неће у квалификације за АБА лигу?!

У овом тренутку само Сутјеска из Никшића изразила спремност да заигра на квалификационом турниру. Јадранска лига почиње 1. октобра.

Кошарка 28.08.2015 | 10:45
Нико неће у квалификације за АБА лигу?!

Почетак сезоне у кошаркашкој Јадранској лиги све је ближи, а и даље се не зна ко ће бити последњи, 14. учесник. Како наводи лист Спорт, када је пролетос промењена структура лиге и уведен квалификациони турнир за једно упражњено место, четири тима су била “виђена“ да га играју, а у овом тренутку само је никшићка Сутјеска вољна да се такмичи.

Поред њих првобитно је на турниру у требало да играју и Загреб, Куманово и Широки Бријег. Ногу су повукли Загреб и Куманово. Потом је уместо Загреба, Хрватску требало да представља Шибеник, али је на крају управа клуба једногласно донела одлуку да се не иде у квалификације.

Ситуација у Широком такође је веома конфузна. Прво је директор клуба Предраг Микулић најавио долазак спонзора који ће омогућити играње Јадранске лиге, а онда је тренер Дамир Вујановић забринуо навијаче изјавом да се још чека расплет.

Главна отежавајућа околност је одлука лиге да тимови који желе кроз квалификације да се нађу у ечитном рангу морају да плате котизацију од 150.000 евра.

Такмичење у Јадранској лиги почиње 1. октобра, а у првом колу победник квалификација играће против дебитанта, словеначког Тајфуна.

Коментари / 0

Оставите коментар