Niko neće u kvalifikacije za ABA ligu?!

U ovom trenutku samo Sutjeska iz Nikšića izrazila spremnost da zaigra na kvalifikacionom turniru. Jadranska liga počinje 1. oktobra.

Košarka 28.08.2015 | 10:45
Niko neće u kvalifikacije za ABA ligu?!

Početak sezone u košarkaškoj Jadranskoj ligi sve je bliži, a i dalje se ne zna ko će biti poslednji, 14. učesnik. Kako navodi list Sport, kada je proletos promenjena struktura lige i uveden kvalifikacioni turnir za jedno upražnjeno mesto, četiri tima su bila “viđena“ da ga igraju, a u ovom trenutku samo je nikšićka Sutjeska voljna da se takmiči.

Pored njih prvobitno je na turniru u trebalo da igraju i Zagreb, Kumanovo i Široki Brijeg. Nogu su povukli Zagreb i Kumanovo. Potom je umesto Zagreba, Hrvatsku trebalo da predstavlja Šibenik, ali je na kraju uprava kluba jednoglasno donela odluku da se ne ide u kvalifikacije.

Situacija u Širokom takođe je veoma konfuzna. Prvo je direktor kluba Predrag Mikulić najavio dolazak sponzora koji će omogućiti igranje Jadranske lige, a onda je trener Damir Vujanović zabrinuo navijače izjavom da se još čeka rasplet.

Glavna otežavajuća okolnost je odluka lige da timovi koji žele kroz kvalifikacije da se nađu u ečitnom rangu moraju da plate kotizaciju od 150.000 evra.

Takmičenje u Jadranskoj ligi počinje 1. oktobra, a u prvom kolu pobednik kvalifikacija igraće protiv debitanta, slovenačkog Tajfuna.

Komentari / 0

Ostavite komentar