Душко Кораћ о чувеном преносу финала: Јуса и ја смо стари другари!

Победа спорта над допингом, фармацијом, над преварантима, над онима који се дрогирају!

Остали спортови 26.08.2015 | 18:20
Душко Кораћ о чувеном преносу финала: Јуса и ја смо стари другари!

Тим речима легендарни коментатор РТС-а Душко Кораћ у потпуној екстази испратио је тријумф Јусеина Болта над „зликовцем“ Џастином Гетлином у финалу трке на 100 метара на Светском првенству у Пекингу!

Без обзира на то што је Американац, који се у врх вратио након суспензије због допинга (2001. је суспендован на две године, а 2006. на четири), важио за фаворита, што је показао и у полуфиналу, Болт је био најбољи када је то било најпотребније и први је прошао кроз циљ. Један од најсрећнијих људи на планети у том тренутку свакако је био Кораћ, који је захваљивао богу што Јуса постоји и што је успео да победи у бици добра и зла. Јамајканац је постао трећи човек у историји који има три златне медаље са светских шампионата, уз Карла Луиса и Мориса Грина, а коментатор РТС-а по ко зна који пут постао је хит на интернету.

У кратком разговору за „Ало!“ Кораћ је из Кине поручио да је морао да навија за свог старог друга Болта против „допингованих“ Американаца.

- Болт је мој стари пријатељ. С њим сам се дружио још 2008. године на Олимпијским играма у Пекингу. Била је то опроштајна журка. Ми смо седели заједно. Он је играо, ђускао и пио неки рум. Слушали смо Боба Марлија - рекао је Кораћ за „Ало!“.

Током преноса финалне трке, коментатор РТС-а помињао је да ће Болта сигурно „боцкати“ после финала, а у разговору за наш лист објаснио је зашто.

- На тој журци у Пекингу убрзо је дошла WАДА (Светска антидопинг агенција) да га „боде“. Зато сам и помињао боцкање у току преноса. Опколила су га четворица. Он се насмејао и скинуо минђушу, а они су му вадили крв из увета - изјавио је Кораћ.

„Не може хемијом против магије“, „Јуса је спасао читав спорт... и ватерполо и одбојку“, „Довиђења, Џастине“, само су неки од Кораћевих коментара који ће се препричавати у наредним данима.

„Хтео сам да умрем кад се Болт оклизнуо“

Јусеин Болт је имао велики пех у полуфиналу када се оклизнуо на старту трке, а то је умало убило Душка Кораћа.

- Бићу потпуно искрен, у тих пет секунди сам био у прединфарктном стању. Да се Јуса није пласирао у финале, не да не бих могао да преносим наредне трке, него нисам сигуран да бих био жив. Кад је успео да превазиђе ове препреке знао сам да ће победити. Осећао сам то, имамо Јуса и ја нашу вуду везу, која траје већ седам година.

Финале на 100 метара

1. Јусеин Болт (Јамајка) 9,79
2. Џастин Гетлин (САД) 9,80
3. Трејвон Бромел (САД) 9,92
3. Андре де Грасе (Канада) 9,92
5. Мајк Роџерс (САД) 9,94
6. Тајсон Геј (САД) 10,00
7. Асафа Пауел (Јамајка) 10,00
8. Џими Вико (Француска) 10,00
9. Бингтијан Су (Кина) 10,06

Коментари / 0

Оставите коментар